Speltips Södertälje – HV71 16/2: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 16 februari 2022

Nästjumbon Södertälje SK tar emot de formstarka serieledarna HV71 i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 16 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Södertälje – HV71

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den här säsongen i Hockeyallsvenskan har inte blivit vad Södertälje SK hade hoppats på. Ambitionerna var definitivt högre än vad man har presterat hittills och nu är det inte längre speciellt många matcher kvar att rädda upp säsongen på.

Efter 41 spelade matcher står Södertälje på 42 poäng, vilket innebär att man är näst sist i Hockeyallsvenskan. Avståndet upp till Vita Hästen ovanför strecket är emellertid bara tre poäng men man har också en match mer spelad.

Efter två raka förluster mot Modo och Karlskoga kunde man ta en viktig trepoängare hemma mot AIK i lördags. Man vann då med 3-1 efter att ha avgjort matchen med två mål i den tredje perioden.

HV71 var storfavoriter inför den här säsongen och tittar vi på tabellen har man helt klart levt upp till förväntningarna. Spelmässigt har man kanske, totalt sett, inte varit så bra som man borde vara, men man har hela tiden varit skickliga på att hitta vägar att vinna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har växlat upp

HV71 hade en svacka under november, december, men har nu växlat upp inför slutspelet. Man har vässat laget med skicklige kanadensaren Myles Powell som redan var en av seriens bästa spelare för Västervik. Sedan han köptes in har HV vunnit varenda match.

I lördags besegrade man Karlskoga hemma i Jönköping med 4-1. Det var en övertygande insats mot en toppkonkurrent och tillika HV:s sjätte raka seger. Därmed leder man Hockeyallsvenskan på 90 poäng efter 40 spelade matcher och avståndet ner till tvåan Modo är sex poäng där HV har två matcher färre spelade.

Det är med andra en tuff uppgift som väntar för Södertälje i den här matchen. Detta är tredje gången som Södertälje och HV71 möts den här säsongen och det är de sistnämnda som gått segrande vid båda tillfällena. Båda de matcherna spelades i oktober där den senaste slutade 1-0 till HV i Södertälje. Det första mötet i Jönköping vann hemmalaget med 5-0.

Det mesta talar för att HV71 går mot seriesegern medan Södertäljes framtid känns mer oviss. De behöver vara desperata och visa större vilja om de ska ha någon chans här. Kvaliteten i HV:s trupp kan dock inget annat lag mäta sig med och när de spelar som gjort de senaste veckorna är det ingen som kan rubba dem.

Jag har väldigt svårt att se något annat än att HV tar sin sjunde raka seger här. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att HV71 vinner under ordinarie tid till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 16 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: