Speltips Södertälje – Troja/Ljungby 27/3: SSK med matchboll

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2022

Södertälje har chans att punktera playout-serien mot Troja/Ljungby hemma i Scaniarinken på söndag.

Södertälje - Troja/Ljungby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Playout-serien fortsätter in i match nummer fem nu på söndag, vilket kan bli då det avgörs. Södertälje har nu matchboll efter att ha vunnit i fredags och därmed tagit ställningen i matcher till 3-1 i deras favör.

Efter en snöplig förlust i den tredje matchen så var Södertälje återigen tillbaka på banan och tog en klar 3-0-seger på bortaplan. För andra matchen hittills i serien spikade de igen helt och en kombination av deras försvar och Troja/Ljungbys ineffektivitet framför mål gör att det är svårt att se hur Troja/Ljungby ska vända på den här matchserien.

I den tredje matchen så hade det gått nästan sju perioder utan att Troja/Ljungby hade fått in en puck i nät. Då plötsligt tryckte in de in två i matchens sista minut, vilket kvitterade matchen som de kunde avgöra i förlängningen.

Hittills har det alltså krävts något extraordinärt för att Troja/Ljungby ska gå segrande ur en match, medan Södertälje för det mesta har sett väldigt stabila ut.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmafördelen kan spela en avgörande roll

Som vi var inne på i artikeln inför fredagens match så lär hemmafördel spela en väldigt stor roll i den här matchserien. Medan Södertäljes poängskörd var någorlunda jämn oavsett var de spelade så har Troja/Ljungby varit betydligt bättre på hemmais än vad de har varit borta.

Troja/Ljungby skrapade bara ihop 13 poäng under hela säsongen på resande fot. De har vunnit fyra matcher och förlorat 22 på bortais, vilket är statistik som talar för att en comeback blir mycket svår här då Södertälje har två hemmamatcher kvar.

SSK har nu tre chanser på sig att säkra nytt kontrakt och fortsatt spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Fortsätter de bara på inslagen väg med sin stabila defensiv så blir det ganska lätt att utläsa en klar matchbild inför det femte mötet nu på söndag.

Samtliga möten har nämligen varit rätt målsnåla hittills, totalt har det snittats lite drygt tre mål per match och inget av mötena har övergått fyra mål under ordinarie tid. Vi kombinerar därmed ett spel på under 5,5 mål med ett Södertälje vinner hemma, vilket de har gjort i båda matcherna hittills. Kombinationen ger hela 3.30 gånger pengarna hos Expekt, vilket är riktigt fina odds med tanke på hur det har sett ut hittills.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Södertälje & under 5,5 mål
Odds: 3.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: