Speltips Södertälje – Väsby 8/1: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

Södertälje SK har hittat rätt den här säsongen och kan nu städa av bottenlaget Väsby IK utan problem fredagen den 8 januari 2021.

Södertälje SK - Väsby IK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog vore det konstigt att inte inleda fredagskvällen med att slänga ett halvt, eller gärna ett helt, öga på matcherna som ska spelas i HockeyAllsvenskan. För den som gillar betting på svensk ishockey är det här nämligen en väldigt fin uppsättning matcher som spelas.

För egen del fokuseras här på mötet i Södertälje, där hemmalaget SSK har en del att bygga vidare på efter en fin säsongsinledning. Ett par säsonger med harvande i mitten, snudd på bottenstrid och inte ens nära att hota om SHL-plats verkar nu vara över, och nu känns det här snarare som ett topplag.

Det går såklart inte att jämföra sig med Timrå IK, som fullkomligt dominerar serien och som bara fortsätter att rada upp imponerande matcher, prestationer, poäng och så vidare. Det går inte heller att konkurrera med IF Björklöven, vad det verkar.

Men strax där bakom slåss Södertälje SK med BIK Karlskoga om tredjeplatsen för att positionera sig inför slutspelsfasen. Väl där kan allting hända och är man med på ett hörn kommer man att kunna konkurrera om en kvalplats till SHL.

På slutet har man också visat god form med tre vinster på sina fyra senaste matcher och då försöker jag förbise att man senast föll med hela 4-0 borta mot Västervik.

Fördel hemmalaget

Samtidigt kan vi hitta Väsby IK långt ner i tabellen, nästan längst ner för att vara exakt. Men tack vare att skånska Kristianstads IK spelat så få matcher behöver man inte titulera sig jumbo i det här läget.

Men som det ser ut nu finns det inte mycket som pekar på att Väsby IK kommer att vända den här trenden. På hemmaplan sprattlar man till med en och annan okej insats då och då, men på det stora hela har man inte här att göra. Det är känslan.

I den här matchen är man också given underdog och jag räknar med förlust.

Södertälje SK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,53 gånger såsen hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Södertälje SK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,53
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, fredag 8 januari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: