Speltips Timrå – AIK 22/3: Utklassning

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2021

Timrå IK behöver köra över motståndet i början på slutspelet för att inte bjuda in onödig spänning. Vi rekar inför mötet med AIK Hockey den 22 mars 2021.

Timrå IK - AIK Hockey

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är kanske inte lönt att älta det, men visst kan man tycka att det inte känns helt fair att ett lag som Timrå IK, som alltså dominerat hela grundserien i HockeyAllsvenskan, nu i princip är ett lag som vilket som helst inför det avgörande slutspelet.

Inte minst den här säsongen, när det enda som ligger i potten är en direktplats till vinnaren av slutspelet, känns det här systemet både orättvist och märkligt. Att ett lag som Timrå IK, som alltså dominerat och vunnit grundserietabellen överlägset, kan snubbla på mållinjen för att formen är lite sämre eller stolpen plötsligt inte är på deras sida, känns inte fair.

Men som sagt – det ska vi inte älta nu.

Bevisligen är det här någonting som hockeykollektivet tycker är rättvist. Det man däremot ska höja en tumme för, en positiv sådan, är att man den här säsongen har infört direktplatsen till SHL, för att inte riskera att SHL-lagen vinner mot de hockeyallsvenskan lagen i respektive kvalserie. Det kändes inte heller helt fair.

Nu återstår att se om Timrå IK kan leva upp till förväntningarna och fortsätta på den inslagna vägen från säsongen, då man dominerade stort.

En fingervisning är matcherna mot AIK Hockey, där Timrå IK i för sig förlorade en, men där den totala målskillnaden var 18-4 till Timrå IK sett över fyra matcher. Det är en rejäl överkörning och ett tydligt kvitto på hur mycket bättre man är än merparten av motståndarna.

Timrå IK sätter tonen

Som om det inte vore nog med det avslutade Timrå IK faktiskt grundserien med att spela mot just AIK Hockey och då vann man med klara 4-1. Det var inte bara en meriterande vinst, utan också den seger som gjorde att man klev upp på 118 poäng totalt i grundserien, med 199 gjorda mål framåt. Ett enda mål ifrån att noteras för makalösa 200 mål alltså.

AIK Hockey däremot fick spela åttondelsfinal för att nå den här kvartsfinalen mot Timrå IK, och där dominerade man mot Tingsryd AIF och vann båda matcherna. Det blev därmed ingen tredje och helt avgörande match.

Det man kan ha med sig är att AIK Hockey gjorde totalt tio mål på två matcher och därmed har goda målform inför mötet med Timrå IK, men kom också ihåg att man släppte in sex mål mot ett betydligt sämre lag. Hur ska man då orka stå emot Timrå IK?

Timrå IK kommer inte att vila på hanen utan vill sätta tonen direkt här, inför den här matchserien och inför hela slutspelet. Det vågar jag lova. Det vore dumt att inte göra det rent av.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) till 1,53 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,53
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 22 mars 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo