Speltips Timrå – Almtuna 11/12: Bekväm vinst

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Timrå IK har trots färre matcher passerat IF Björklöven i tabellen och leder nu HockeyAllsvenskan inför mötet med Almtuna IS den 11 december 2020.

Timrå IK - Almtuna IS

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

HockeyAllsvenskan ångar på i en väldig fart och även om inledningen på säsongen varit märklig kan man redan nu ana ett par trender som kommer att spela roll under hela den här säsongen. Det är också uppenbart precis vilka lag som är aktuella för att konkurrera om SHL-platserna i slutändan.

Allra mest imponerar utan tvekan Timrå IK, som nu toppar tabellen efter 18 spelade omgångar, och som egentligen bara har tappat sju poäng på hela säsongen. Att bara tappa sju poäng på 18 spelade matcher är ett otroligt bevis på överlägsenhet.

Redan förra säsongen fanns det mycket som talade för att Timrå IK äntligen gör saker och ting på rätt sätt igen och den här säsongsinledningen pekar på att man har lyckats både konservera och utveckla det ytterligare. Det är bara att lyfta på hatten.

Efter en liten dipp i början på november har Timrå IK åter vaknat och ser nu sylvassa ut, inte minst med sin offensiv som innebär mål, mål och mål på löpande band i matcherna. Det här är ett lag som helt enkelt inte går att stoppa.

Men att försöka stoppa Timrå IK är vad som gäller för Almtuna IS, som just nu är strax utanför kvalplatserna. En ganska stark inledning på säsongen med deras mått mätt, men nivån upp till Timrå IK behöver nog anses vara två-tre steg utan att ta i.

Timrå IK vinner

Detta är två lag som har spelat mot varandra en gång tidigare under säsongen och då var det Timrå IK som kunde gå segrande ur striden med en tung vinst, 4-0. Det var på hemmaplan den gången och inte mycket pekar på att trenden är annorlunda nu ungefär sex veckor senare.

Timrå IK har nu 14 (!) raka matcher som har slutat med vinst, varav någon enstaka har varit först efter övertid. I match efter match öser Timrå IK dessutom in mål på ett sätt som få andra lag har gjort eller kan göra.

Almtuna IS kommer å sin sida med två raka förluster och har inte lyckats spinna vidare på den ganska fina inledning på säsongen som man hade. Ojämnheten är slående och nu gäller man som klar underdog inför mötet med Timrå IK.

Timrå IK -2 (asian) spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Timrå IK -2 (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 11 december 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: