Speltips Timrå – BIK Karlskoga 7/10: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter förluster för både Timrå IK och BIK Karlskoga i premiäromgången letar man nu efter tre poäng när man möts den 7 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

HockeyAllsvenskan är inte mer än en, två eller tre halvfärdiga omgångar in i säsongen och det gör att det i nuläget är helt omöjligt att sia för mycket om den säsong som följer, och vad man egentligen kan förvänta sig av de olika lagen.

Men om det är någonting man har lärt sig av att följa den här serien under lite längre tid är att det i grunden är en väldigt svårbedömd serie, där det lag eller det truppbygge som för säsongen verkligen får saker och ting att falla på plats, också är det lag eller truppbygge som hittas långt upp i tabellen i slutändan.

Eftersom lagen trots allt befinner sig en bit ner på näringskedjan kommer också viktiga spelare att lämna både under, efter och innan säsongen. Det är precis vad som har hänt den här sommaren också, varpå det inte går att göra någon slags copy+paste på förra säsongen och tro att man ska ha vetskap om vad som väntar i år.

Många tunga klubbar, och topplag förra säsongen, har tappat viktiga spelare. Det är dessutom speciella tider med lite andra ekonomiska förutsättningar för klubbarna, något som i många fall försvagat lagen. Speciellt de lite mindre klubbarna har svårt att leva upp till samma höga kravställning som tidigare.

Märk väl att det för BIK Karlskoga och Timrå IK, två klubbar som försiktigt strävat mot SHL och topplaceringar sista säsongerna, också har inneburit lite avskalade satsningar i år. Det finns inte samma utrymme att gå all-in rent ekonomiskt.

Viktiga poäng på spel

Om vi ser till den inledande omgången den här säsongen är det enkelt konstaterat att varken BIK Karlskoga eller Timrå IK kan vara särskilt nöjda.

Efter att förra säsongen gjort bra resultat gick man in i den här hösten med förhoppningar om en bra start. Med en match spelad är det inte så att den starten är förbrukad, men det är oroväckande att både BIK Karlskoga och Timrå IK förlorade direkt.

Timrå IK föll med hela 5-2, och BIK Karlskoga förlorade med uddamålet 4-3. Det känns med andra ord som att det här är två lag som inte är särskilt färdiga än, och konstigt vore kanske annars.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,61 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 7 oktober 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: