Speltips Timrå – Björklöven 2/10: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Timrå IK och IF Björklöven gör upp i HockeyAllsvenskans premiäromgång fredagen den 2 oktober 2020. Vi rekar med odds på svensk hockey.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

HockeyAllsvenskan är äntligen tillbaka, och det heta mötet mellan IF Björklöven och Timrå IK ser till att inleda en säsong som känns mer oviss än på väldigt länge.

IF Björklöven stod som bekant för en alldeles lysande säsong förra året, och lyckades bland annat med det imponerande konststycket att slå nytt rekord i antalet poäng tagna av ett och samma lag under en och samma grundseriesäsong i HockeyAllsvenskan.

Det var ett lag som verkligen dominerade ligan redan från start, och som med sina 121 poäng på 52 omgångar lyckades med konststycket att alltså snitta långt, långt över två poäng per match. Att IF Björklöven dessutom vann 36 av sina 52 matcher under ordinarie tid säger en hel del om vilken oerhörd dominans man visade.

Det fanns flera förklaringar till att IF Björklöven var så dominanta, men defensiven stack verkligen ut. 94 insläppta mål är ett otroligt starkt facit, och alla andra lag låg över tresiffrigt. Det går också att jämföra med jumbon AIK Hockey som släppte in 182 mål under säsongen. Svindlande skillnad.

Men så slutade också säsongen på sämsta tänkbara vis för IF Björklöven, som inte ens fick spela klart den hockeyallsvenska finalen mot Modo Hockey, utan fick ställa in hela säsongen och slutspelsfasen. Det var inte bara IF Björklöven som fick göra det såklart, men det slog hårt på klubben.

Nu har man haft en tung sommar och tappat flera tongivande spelare, och i ärlighetens namn är det högst oklart om IF Björklöven kan upprepa förra årets starka resultat. Eller, så här, jag vågar lova att man inte gör det. Men däremot kanske IF Björklöven kan vara ett topplag igen. Men då måste väldigt mycket stämma direkt.

Tungviktsmöte direkt

IF Björklöven dominerade alltså den hockeyallsvenska kontexten förra året, men även Timrå IK hade en stark säsong och flöt på ganska bra strax bakom i tabellen. Man slutade dock först på tredjeplatsen, men gjorde en stark avslutning.

107 inspelade poäng är också väldigt bra, och även här var det ett defensivt starkt lag som visade framfötterna. 116 insläppta mål var näst bäst i hela serien, och hela 14 mål bättre än det lag som låg närmast efter i den kolumnen.

Inför den här säsongen känns Timrå IK som en av favoriterna, och man har som bekant lite med gedigen erfarenhet som klubb än vad IF Björklöven har. Det kan betala sig inför en så här speciell säsong som nu väntar.

IF Björklöven må ha vunnit samtliga fyra möten förra året, men jag är inte lika säker på seger den här gången, även om man sett pigga ut mot SHL-lag på försäsongen. Timrå IK känns väl så vassa när man spelar på hemmaplan.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas till det otroligt höga oddset 2,98 gånger smeten hos Betsson. Där är man nästan fem tiondelar starkare än andra bolag, och minst en tiondel starkare än merparten av bolagen. Det tycker jag tyder på att vi har hittat ett synnerligen starkt odds värdemässigt.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Timrå IK (ordinarie tid)
Odds: 2,98
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag 2 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: