Speltips Timrå – Väsby 13/11: Formtopp

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Nio raka vinster gör att Timrå IK måste gälla som enorma favoriter hemma mot Väsby IK i HockeyAllsvenskan den 13 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det här må vara en säsong som kanske inte riktigt påminner om alla andra och där det är andra förutsättningar som råder, och som gör att det helt enkelt är omständigheter som ställer andra krav på lagen som deltar.

För en del klubbar har det varit uppenbart svårt att alstra energi till matcherna och det finns många exempel på direkt avslagna tillställningar i det här skedet. Om man hamnar i ett slags mittenrike i tabellen kan jag förstå om den här säsongen i slutändan känns ganska meningslös.

Men det finns fortfarande chansen att ta sig till SHL och för ett par av klubbarna lever den drömmen i allra högsta grad. Det är väl primärt Timrå IK och IF Björklöven som har tagit sommaren på allvar och som har tagit sig an den här säsongen p åett imponerande vis, med god form, ett starkt truppbygge och fina förutsättningar att faktiskt prestera.

Allra tydligast är det i fallet Timrå IK. Efter att ha vunnit nio (!) raka matcher kan man inte blunda för att detta Timrå IK är en maktfaktor på den här nivån och att man nu har en väldigt god chans att göra en minnesvärd säsong.

Det ligger också till grund för det givna speltips som jag har hittat inför fredagens omgång i Hockeyallsvenskan. Timrå IK går för sin tionde vinst och möter ett av de klart enklaste lagen när Väsby IK nu står på andra sidan.

Timrå IK vinner enkelt

Nio raka vinster och en poängskörd på 32 poäng efter 13 spelade omgångar gör att Timrå IK just nu ligger tvåa i tabellen och faktum är att man har sex mål bättre målskillnad än sina konkurrenter i toppen, IF Björklöven. Men med det sagt ligger Timrå IK en poäng bakom serieledarna.

Vi får scrolla ordentligt för att hitta laget allra längst ner, det vill säga Väsby IK. Man har bara sju inspelade poäng på 13 omgångar och har redan en målskillnad på svindlande -31. Det är en målskillnad som egentligen talar sitt tydliga språk – alldeles själv.

Just nu kommer man med en trend på förlust efter förlust och i tre raka matcher har man dessutom förlorat med minst tre mål. Det är alltså inte ens nära att man tar poäng i sina matcher.

Timrå IK -2,5 spelas till 1,75 gånger smeten hos Betsson.

Timrå IK - Väsby IK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: