Speltips Timrå – Väsby 27/11: Överkörning igen

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2020

Timrå IK är seriens starkaste lag sett till poängsnitt och bör köra över Väsby IK i HockeyAllsvenskan den 27 november 2020.

Timrå IK - Väsby IK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Som jag har varit inne på många gånger i speltipsen inför både högstaligan inom svensk ishockey, SHL, och den näst högsta serien HockeyAllsvenskan, är det här en speciell säsong som ställer helt andra krav på den som ska lägga speltips på svensk hockey.

Anledningen? Jo, corona har såklart ställt till det, men det är egentligen inte sjukdomen i sig, utan dess konsekvenser och dess påverkan på samhället som gör att det här är en speciell säsong. Det är en säsong som inte går att likna vid andra säsonger – och som därmed blir mer svårbedömd.

Med tomma läktare, inställda matcher, ett haltande spelschema och en tabell där lagen har spelat helt olika antal matcher finns det mycket annat att ta i beaktande som man ett vanligt år inte ens behöver ägna en tanke åt.

Men vad vi däremot kan känna oss säkra på är att Timrå IK, precis som förra säsongen, har ett starkt lagbygge och att man nu har fått ännu mer utväxling på sitt spel den här säsongen. Med galna 35 poäng på 14 matcher har man alltså snittat långt, långt över två poäng per match och har hittills bara tappat sju poäng totalt. Svindlande.

Dessutom har Timrå IK väldigt god form och det finns ingenting som pekar på att formen ska avta inför att man nu spelar hemma mot jumbon Väsby IK.

Timrå IK vinner enkelt

Timrå IK spelade faktiskt mot samma Väsby IK så sent som i förra omgången och vann då med bekväma 3-1, i en match där man egentligen inte fick igång maskineriet helt, men där man gjorde precis vad man skulle och klev ut med alla tre poäng.

I övrigt har man idel vinster under hela november månad och det finns som jag sa tidigt ingenting som pekar på att trenden är på väg åt fel håll. Det faktum att man tabellmässigt inte ens är i topp, dock på grund av färre spelade matcher, lär i sig fungera som en bra motivationsfaktor också för Timrå IK, för att säkerställa att man inte slår av på takten.

Längst ner i tabellen hittar vi nykomlingarna Väsby IK, som går tungt med förlust efter förlust. För en dryg vecka sedan vann man plötsligt borta mot BIK Karlskoga (till oddset runt 9,00 gånger pengarna!) men det ser jag snarare som ett olycksfall i hemmalagets arbete snarare än någonting annat. Å andra sidan vann Väsby IK sen hemma mot ett lojt IF Björklöven och kanske ska man se en liten vändning på gång?

Ärligt talat? Det tror jag inte.

Timrå IK vinner första perioden spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsson. Det finns ingen anledning att bjuda in gästerna i matchen helt i onödan.

Speltips:

Speltips: Timrå IK vinner (första perioden)
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag 27 november 2020
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: