Speltips Timrå – Västerås 12/10: HockeyAllsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 9 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Måndagen är inte den hetaste sportdagen, men det finns ett par vettiga speltips. Bland annat inför Timrå IK och Västerås i Hockeyallsvenskan den 12 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nu har det inte spelats mer än en handfull matcher, men redan nu kan man skönja ett par lag som verkligen har fått till sakerna inför den här säsongen i den hockeyallsvenska serien. Som bekant är det här en flyktig serie där ena säsongen inte alls behöver ligga till grund för nästa.

Det har tidigare varit så att den ena säsongens resultat omkullkastats totalt till året därpå, och med tanke på spelaromsättningen är det inte så konstigt. De lag som tävlar kommer att se helt annorlunda ut nästa år – och det gör det svårt att kräva samma prestationer.

Det är väl egentligen först när lagen är tillräckligt bra för att nå SHL som det på allvar finns lite mer kontinuitet. Då kan dels ha ett par spelare som är ständigt återkommande och lojala till klubben, och dessutom har man andra ekonomiska förutsättningar för att få dit nya spelare.

Timrå IK har dock varit ett topplag de senaste åren, och det känns som att man är på väg att etablera sig själva som ett den här säsongen också. Efter två spelade matcher står man på en vinst och en förlust, men den kom mot IF Björklöven. Det är med andra ord ingen fara på taket.

Min känsla är att Timrå IK, dels utifrån prestationerna men också truppbygget, kommer att vara ett offensivt starkt lag under hela den här säsongen.

Var står Västerås?

Det är så här långt en otroligt haltande tabell i HockeyAllsvenskan där lagen har spelat allt från två matcher upp till fem spelade matcher. Med ett sådant upplägg blir det såklart närmast omöjligt att försöka läsa av tabellen, och utifrån den dra några större slutsatser.

Men att Västerås på fyra omgångar samlat ihop åtta poäng gör att man hakat på i toppen, och att man faktisk tydligt signalerat att man tänker vara ett lag för den övre delen av tabellen.

Känslan är att klubben har etablerat sig på allvar i HockeyAllsvenskan nu, även om just steget upp till SHL möjligen känns lite väl stort.

Inledningen på säsongen har varit ganska sprudlande i termer av mål och det är det jag tar fasta på inför den här matchen.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,73 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, måndag 12 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: