Speltips Väsby – AIK Hockey 9/10: Ny vinst

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AIK Hockey får chansen att för andra gången på bara några dagar vinna mot nykomlingarna Väsby i HockeyAllsvenskan fredagen den 9 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en lång väntan på svensk ishockey, men när säsongen nu är tillbaka ser saker mer och mer ut som de brukar. Det är ett spelschema som i stora stycken påminner om det under vanliga säsonger, med tätt matchande och specifika dagar för de olika ligorna.

Den som har lite halvkoll på svensk hockey har förmodligen märkt att framför allt fredagarna är heliga för HockeyAllsvenskan, och för den hockeyallsvenska publiken har det varit drömmen att kunna gå och se sitt lag som en slags fredags-aw vecka ut och vecka in. Just den biten är inte som vanligt eftersom det i nuläget inte får komma in publik på själva läktarna.

Ett lag som däremot inte har så mycket publik på sina matcher är Väsby, som rimligen därmed inte påverkas lika negativt av det här som andra klubbar. Å andra sidan är det en sådan klubb som hade velat känna på pulsen högre upp i seriesystemet, men som nu rånas på den möjligheten. Lite deppigt.

På tal om deppigt var deras inledning på sejouren i HockeyAllsvenskan inte den bästa, trots att man spelade mot förra årets jumbo AIK Hockey. Där kan man inte heller beskylla det för att vara en särskilt lång resa direkt. 4-1 till AIK Hockey indikerar hur maktförhållandet ser ut mellan dessa båda lag.

AIK Hockey har lärt sig

För två år sedan var AIK Hockey ett lag som nästan kunde ta sig hela vägen fram till SHL, men man föll i kvalspelet och drömmen släcktes där och då. Det skulle visa sig vara en omedelbar käftsmäll för hela organisationen.

Inför säsongen därpå lämnade merparten av de tongivande spelarna, och den spelartrupp som AIK Hockey hade med sig till förra året höll riktigt svag klass. Det skulle snart bevisa sig i tabellen också.

Faktum är att AIK Hockey åkte på ordentligt med däng i match efter match, och var jumbo från början hela vägen in i mål. Egentligen var man aldrig nära att reparera sitt rykte.

Men nu har man lärt sig av sina misstag, och med tanke på att man nu redan öppnat säsongen med en vinst kan jag inte tänka mig att AIK Hockey tänker slå av på takten. Nu har man äntligen en chans att faktiskt skaffa sig en buffert med poängen.

AIK Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 1,50 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,50
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, fredag 9 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: