Speltips Västerås – Kristianstad 7/10: Gasen i botten

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kristianstads IK spelar borta mot Västerås i den andra omgången av HockeyAllsvenskan onsdagen den 7 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller i den hockeyallsvenska serien nu, som efter ett långt uppehåll på övers ett halvår utan matcher nu kan spela i samma goda tempo, med samma frenesi, som vi är vana vid.

Men med det sagt är det matcher inom tomma läktare som gäller, även om det inom kort kommer att öppnas upp för runt 500 åskådare på matcherna. För ett par lag i den här serien är det faktiskt inte superlångt ifrån hur det ser ut på en vanlig lunkmatch, och det kommer därför åter att skapas lite stämning i tighta hockeyhallar.

Men det är inte samma sak som när serien är uppe och brinner på allra bästa sätt, och visst påverkar det matcherna en del. Över tid kommer det eventuellt att få vissa statistiska effekter på spelet, men det är för tidigt för att prata i sådana termer redan nu egentligen.

I det här mötet ska vi se om Västerås och Kristianstads IK, två lag som klarade sig kvar i den hockeyallsvenska kontexten förra säsongen, kan bjuda på underhållning.

Vår känsla är att det kan finnas ett bra underlag för just det, med tanke på att det i grunden är två lag med sina styrkor framåt snarare än bakåt.

Kristianstads IK fick en bra start

I sin första match för säsongen såg Kristianstads IK faktiskt ganska rappa ut, och man såg till att plocka tre poäng direkt borta mot nykomlingarna Väsby. Det är ett lag som man måste ha bakom sig om den här säsongen ska sluta med en bra placering.

Faktum är att Kristianstads IK förra säsongen gjorde en ganska bra inledning, men att man sedan tappade ork och att man när ett par nyckelspelare sökte sig vidare verkligen tappade spetsen. Nu ska man försöka bygga vidare på rutinen från sin förra säsong.

Kristianstads IK vann med 5-1 direkt, medan Västerås hemmaslog Södertälje SK i sin första match för säsongen. Med andra ord är det positiva tongångar i båda lagen, och det talar i mina ögon för en öppen historia här. Så blev fallet nästan samtliga gånger lagen spelade mot varandra förra säsongen.

Över 5 mål (asian) spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 7 oktober 2020
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: