Speltips Västervik – Djurgården 27/1: Två lag som har mer att bevisa

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 januari 2023

Västervik ligger sist i tabellen och möter nu ett formsvagt Djurgården under fredagen den 27 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Västervik - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västervik har en riktigt tung säsong bakom sig, och ligger sist i hockeyallsvenskan. Det är ganska långt upp till säker mark för Västervik, men spelet på slutet har varit bra och man har vunnit två av de tre senaste matcherna. Det är dock hemmaspelet som spökar, då man endast har tagit tre segrar efter full tid, och vid ett sådant hemmaspel finns det inget annat än kvalspel att förvänta sig. Västervik har dock ett på pappret ganska okej lag och jag tror att man klarar kontraktet i serien, kanske till och med utan kvalspel då spelet som sagt varit bra på slutet.

Det är lite oklart vart Djurgården står för tillfället, då man blandar och ger otroligt mycket. Djurgården är nere på en femte plats i tabellen och börjar få ett stort glapp till lagen som är topp fyra. Trots att man bytte Fagervall mot Garpenlöv har Djurgårdens spel inte alls suttit och man har stora problem även med skador. Det ska dock tilläggas att Djurgården inte alls ska räknas bort från avancemang till SHL, det är inte nu man ska vara som bäst, men det skadar inte att vara som bäst nu.

Detta är det fjärde mötet mellan lagen under bara denna säsong, och det är de enda mötena som lagen spelat mot varandra. Djurgården har 3-0 i matcher och bara släppt in två mål på dessa tre matcher. Djurgården har varit numret större i alla tillfällen och det har varit lite så att Västervik har visat för stor respekt för Djurgården i matcherna under säsongen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skador skador och skador

Västervik har ett skapligt lag på pappret trots att Marcus Vela och Daniel Brickley har lämnat för Modo. Spelare som Christoffer Törngren, Victor Öhman och nyförvärvet Matteo Gennaro är på pappret riktigt bra spelare offensivt. Det är lite för få offensiva pjäser som inte visar sitt riktiga jag, och gör dem det så kan det bli en återstående rolig säsong. Backsidan finns det ett par starka namn i Anton Öhman och Erik Gustafsson. Målvakterna Edvin Olofsson och Emil Kruse har också varit bra under säsongen.

Djurgården har haft mängder med skador på slutet och senast fick Nicklas Danielsson gå ner som back. De offensiva spelarna som Djurgården har är i toppen av allsvenskan. Krüger, Brodin, Klasen och Norman är alldeles för bra för Hockeyallsvenskan, men det är dags för dessa herrar att visa det. Med tanke på alla skador på backar så får Stefan Elliott ta ett otroligt stort ansvar tillsammans med Linus Arnesson. Matthew Galajda fick chansen senast mot Björklöven men tog inte vara på den, förvånar mig inte om Carl Lindbom står under fredagen.

Det är inget snack om att Djurgården har ett psykologiskt övertag på Västervik. Västervik har börjat spela upp sig rejält och vill verkligen inte hamna i ett kval. Tror dock Djurgården är för starka, trots deras skador/sjukdomar. Djurgården såg inte alls bra ut senast mot Björklöven och jag tror inte att Garpenlöv godkänner en likadan insats. Djurgården till mycket vettigt odds är ett riktigt bra spel under fredagskvällen.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1,85
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19:00, fredag 27 januari 2030
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: