Speltips Västervik – HV71 28/3: Kvartsfinal 3

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2022

HV71 har kopplat greppet om kvartsfinalen mot Västervik i Hockeyallsvenskan och nu stundar seriens tredje möte. Matchen spelas måndagen den 28 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Västervik – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerviks IK har inlett båda matcherna i den här kvartsfinalen bäst, men i slutändan har HV71 varit det bättre laget och vunnit med god marginal. Båda matcherna har spelats i Jönköping och nu vänder serien väster ut då Västervik har hemmaplansfördel i den tredje matchen.

Torsdagens möte vann HV71 med hela 7-0, men Västervik inledde ändå piggast och var inte riktigt så underlägsna som resultatet ger sken av.

Samma scenario upprepades i den andra matchen i lördags men med skillnaden att Västervik fick utdelning då man gick ifrån till 2-0 i den andra perioden. Då tog HV en timeout och vände därefter på steken fullständigt då hemmapubliken bar fram laget till tre snabba mål inom loppet av ett par minuter.

Bortalaget kunde sedan inte svara på den offensiven utan HV drog ifrån till en 5-2-seger.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har höjt sig ytterligare

Nu vänder alltså Västervik hem igen efter två förluster och man kan göra det med goda erfarenheter. VIK besegrade HV71 i Västervik när de senast möttes där i grundserien av Hockeyallsvenskan.

Den senaste matchen i Västervik vann hemmalaget med 5-2 och i inbördes möten var ställningen 2-2 inför den här kvartsfinalen. Det har med andra ord varit jämnare i grundserien mellan de här lagen än i de två kvartsfinalmatcherna där HV har 12-2 sammanlagt.

Känslan är att storfavoriterna HV71 har höjt sig ytterligare nivå nu när det gäller som mest. Därtill har man förstärkt en redan stark trupp ganska rejält de senaste månaderna. De nya spelarna, med Kelleher och Powell i spetsen, har nu hittat sina roller och jag har svårt att se att Västervik ska kunna vinna någon match i den här serien. Hur man än ser på det är det klasskillnad på alla nivåer mellan de här klubbarna.

Västervik har nu hemmaplansfördel och behöver vinna den här matchen. Det lär inte bli någon enkel sak för HV att vinna i Västervik, men de har ändå så pass mycket skickligare spelare att det mesta talar för att de kommer att ta tredje raka här. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att HV71 vinner under ordinarie tid till klart spelvärda 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 28 mars 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: