Speltips Västervik – Modo 12/12: Botten mot toppen

Oskar Jörnevik Publicerat: 11 december 2022

Västervik som ligger sist möter serieledarna Modo. Matchen spelas måndagen den 12 december 2022 med nedsläpp 19.00.

Västervik - Modo

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Västervik har varit ett mycket stabilt lag de senaste fyra säsongerna i Hockeyallsvenskan, alltid topp tio och ett poäng snitt på minst 1.30 poäng per match. Årets säsong har inte alls startat på ett bra sätt, då poängsnittet endast ligger på 0.92 poäng, och Västervik ligger på en blygsam 14e plats (sist) i tabellen. Problemet under denna säsong har varit offensiven, det är bara Tingsryd som gjort färre mål. Formen är något på uppåtgående då man vunnit två av de fem senaste matcherna, och det är faktiskt ”bara” fyra pinnar till säker mark för Västervik.

Modo går mot rekord, de bara vinner och vinner. Formen är hur bra som helst och spelet likaså. Modo släpper knappt in några kassar nu för tiden. Modo har i skrivande stund 13 raka segrarar, och det ska mycket till om Modo hockey inte vinner denna serie. Modo är seriens bästa lag på både hemma och bortaplan. Modo har gjort överlägset mest mål, men Djurgården har faktiskt släppt in färre mål.

Det har varit ganska tighta matcher mellan dessa lag, på de tio senaste kamperna mot varandra har det blivit sex segrar för Modo, samt fyra segrar för Västervik. Det är andra matchen under säsongen som lagen möts i Västervik, i den första matchen vann Modo med 1-0 efter en mycket tight historia. Senaste tre matcherna har varit otroligt tighta, varav två har gått till sudden. Det brukar sällan bli bländande spel när dessa lag kamperar mot varandra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har svaga boxplay

Västervik har alltid träffat perfekt på sina importer, och så även denna säsong. Topp tre i den interna poängligan är just importer. På pappret har Västervik ett helt okej lag, och borde lösa ett kontrakt utan kvalspel. Backen Daniel Brickley samt forwardsen Marcus Vela och Troy Loggins har gjort de flesta mål för Västervik. Spelare som Victor Öhman, Ludwig Stenlund och Grayson Pawlenchuk måste visa mer än vad de gjort. Backarna Anton Öhman, Daniel Brickley och Ian Edmondson är på hög allsvensk nivå i sina bästa stunder. Målvakten Edvin Olofsson har en bra % på 93.

Modo Hockey levererar på alla plan för tillfället, och det bara ramlar in skickliga spelare i truppen, nu senast Lukas Wernblom. Modo har dock två tunga skador på Josh Dickinson och Riley Woods. Det finns dock mycket fina ersättare i Adam Pettersson, Theodor Niederbach och Mikkel Aagard, där alla tre håller SHL-klass. Defensiven är även den mycket fin för Modo, med backar som Josef Ingman, Pontus Näsen och David Bernhardt, kan det alltid vinnas matcher.

Modo är stora favoriter här, men jag tror Västervik mycket väl kan störa serieledarna. Västervik borta, är en match som är otroligt tuff, då varken hallen eller hemmaspelet är något som skiner. Västervik är bra på att möta duktiga lag på hemmaplan. Under 5.5 mål i denna match är ett mycket bra spel, då Västervik har otroligt svårt att göra mål, och Modo är riktigt bra defensivt. Båda lagen har dock stora problem i boxplay, och ligger långt ner i den statistiken. Under 5.5 mål är ett otroligt bra spel under måndagskvällen.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndagen den 12 december 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: