Speltips Västervik – Timrå 13/4: Skakigt

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2021

Timrå IK har inte fått igång sitt spel i slutspelet och är nu illa ute mot Västerviks IK i HockeyAllsvenskan. Semifinalen spelas den 13 april 2021.

Västerviks IK - Timrå IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog vore det konstigt om man inte gick in i det hockeyallsvenska slutspelet med en slags övertygelse om att Timrå IK skulle gälla som klara favoriter. Efter en stark grundserie, där Timrå IK dominerat från första stund, vore det rent av korkat att inte förvänta sig det.

Men det här upplägget som man envisas med att använda sig av inom ishockeyn vållar fortfarande en viss orättvisa – när Timrå IK på grund av svag form i fel skede av säsongen kan behöva vaska en hel grundserie där man dominerat.

Timrå IK har 3-2 i matcher att gå på mot Västerviks IK i semifinalen, men det har varit närmast uteslutande jämna matcher och med lite stolpe ut hade man kunnat ligga under. Nu måste man vinna en match till för att nå final.

Väl i en final kommer Timrå IK att få det tufft mot antingen BIK Karlskoga eller IF Björklöven och det återstår att se om man orkar få ordning på formen igen.

Nu senast hade Timrå IK chansen att döda semifinalen genom att smälla in 4-1 i matcher, men man föll hemma mot Västerviks IK med 1-3, efter att det sista målet kommit precis i slutskedet. En högst märklig situation föranledde målet när Timrå IK lyckades pricka domaren, som sedan gav Västerviks IK ett 2-mot-1-läge. Tungt värre.

Odds i HockeyAllsvenskan

Om det är någonting vi har lärt oss av den här säsongen är det att i princip allting kan hända och speciellt i skarpa slutspelsmatcher kan matcher gå lite hur som helst. Det är därför man använder sig av systemet med långa matchserier, men trots det kan det faktiskt vara så att dålig form i fel skede, eller lite för mycket stolpe ut, straffar sig för det på pappret bästa laget.

Som neutrala åskådare är det såklart underhållande att kolla på – och inför semifinalen den här tisdagen känns det extremt kittlande.

Västerviks IK kan spela med stor självsäkerhet och har egentligen ingenting att förlora i det här läget. Till skillnad från Timrå IK vars ångest måste vara enorm nu.

Tätt igen? Ja, tätt igen!

X (oavgjort) spelas till 4,30 gånger såsen hos Betsafe. Låt oss hoppas på den spänningen.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,30
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, tisdag 13 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: