Speltips Västervik – Timrå 2/3: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2021

Timrå IK har tappat stinget, men gäller som stora favoriter inför avslutningen på säsongen i HockeyAllsvenskan. Nu väntar Västerviks IK.

Västerviks IK - Timrå IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

I runda slängar återstår det sex-sju omgångar att spela i HockeyAllsvenskan och i slutet av mars månad är vi framme i ett läge där vi kan summera säsongen. Det kommer åtminstone att vara läget för merparten av lagen.

Men för ett par lag fortsätter säsongen och inte minst för serieledande Timrå IK är det då som säsongen börjar på allvar.

Efter att ha varit dominanta redan från start, och egentligen varit en av dominanterna även förra säsongen, ska man äntligen få spela avgörande matcher som kan innebära att man återvänder upp till SHL igen. Som man har längtat.

Efter en säsong som stundtals varit lite avslagen, eller ganska mycket avslagen, är man framme vid matcher som gäller väldigt mycket och som, trots att det saknas publik på läktarna, blir intressanta att följa. Förmodat med högre intensitet.

Nu är det hela 26 poäng ner till närmast jagande lag, men det spelar ingen roll inför avslutningen. Med sex omgångar kvar att spela för Timrå IK handlar allt om att bibehålla ett högt tempo i laget inför att avgörandets stunds infaller.

Västerviks IK är svårslagna

I det här mötet väntar ett svårslaget Västerviks IK, som ser ut att ha vaknat lite till liv igen och som i sin offensiv visar prov på att man är ett lag att räkna med.

Nu senast på hemmaplan vann man med klara 6-3 hemma mot BIK Karlskoga och ofta när Västerviks IK bjuder upp till dans blir det heta matcher.

För två veckor sedan bortaslog Västerviks IK faktiskt Timrå IK i en mer tillknäppt match. Nu tror jag snarare att det blir åka av, inte minst då Timrå IK kommer från tre urladdningar till matcher, med minst fyra gjorda mål framåt i samtliga.

Västerviks IK behöver hålla Tingsryds AIF bakom sig hela vägen in i mål här och en vinst mot Timrå IK skulle kanske vara spiken i kistan. Jag tror att Västerviks IK vågar gå mer offensivt igen och det lär gynna underhållningsvärdet om inte annat.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, tisdag 2 mars 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo