Speltips Västervik – Timrå 9/4: Ordningen återställd

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2021

Timrå IK behöver vinna borta mot Västerviks IK för att inte skapa onödig spänning i den hockeyallsvenska semifinalen.

Västerviks IK - Timrå IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HockeyAllsvenskan är framme vid sina semifinaler och det som därefter väntar är en final där vinnaren går direkt till SHL nästa säsong. Med andra ord är det mycket som fortfarande ligger i potten och som ska till att avgöras sista veckorna.

Timrå IK är stora favoriter inför slutspelet, och under detsamma, efter dominansen som man visade upp i grundserien. Där och då rådde det ingen tvekan om vilket lag som egentligen var bäst i hela HockeyAllsvenskan.

Men med det här upplägget som nu är tänkt att gälla från den här säsongen och framåt gäller det att pricka formen under de viktiga månaderna på säsongen också. Det är trots allt nu under våren som det ska till att avgöras.

Den här semifinalen mot Västerviks IK då?

Jo, Timrå IK satte tonen direkt med två raka vinster, men har efter förlusten i den tredje matchen nu plötsligt bjudit in Västerviks IK till att slåss om det på allvar.

Timrå IK hade också problem i den andra matchen där man vann först efter förlängning och dominansen från grundserien går inte att hitta just nu.

Nu lossnar det igen

Men med allt det här sagt känner jag inte att det är dags att bli för alarmistisk i det här läget och det går inte heller att se det här som en genomklappning som ligger i sin linda. Det här ska Timrå IK kunna välja igen.

Mentalt är det såklart väldigt påfrestande att spela en sån här säsong och många gånger förr har vi sett lag som inte orkar hela vägen in. Men Timrå IK ska ha bredden att göra det.

Efter den första förlusten på bortaplan tror jag snarare att det är Timrå IK som tar ton i den här matchen, och en jämn historia ligger nära till hands.

X (oavgjort) spelas till 4,50 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,50
Bolag: Hajper
Spelstopp: 19:00, fredag 9 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: