Speltips Västervik – Väsby 16/10: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Västerviks IK har bra slagläge för en ny vinst när man spelar hemma mot nykomlingen Väsby IK fredagen den 16 oktober 2020 i HockeyAllsvenskan.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns ett par klassiska lag i HockeyAllsvenskan som vi har fått se under de senaste säsongerna, och som hela tiden cementerat sig som givna mittenlag utan att på allvar faktiskt konkurrera om platserna till SHL.

Nu blev förra säsongen som den blev med en märklig avslutning och ingen slutspelsfas, men jag hävdar att Västerviks IK inte levde upp till förväntningarna på förhand. Rimligen bör man kunna prestera i paritet med lag som Södertälje SK, Vita Hästen och Västerås, för att inte säga BIK Karlskoga. Även om det handlar om klart större städer i de andra (minst tre) fallen.

Men frågan är om Västerviks IK inte har någonting på gång det här året? För det är helt klart andra förutsättningar som gäller nu, och det kan öppnas upp en lucka för andra lag en sån här säsong när ekonomin är sämre, lagen har fått gå lite på sparlåga och det dessutom inte spelas matcher inför publik.

Västerviks IK har bara spelat tre matcher hittills, men i mina ögon har man imponerat så här långt. Dels kan man härleda det till resultatraden som säger tre raka vinster, varav två efter övertid, och dels kan man se det i vissa sekvenser av spelet.

Om man ska bli att räkna med den här säsongen kommer man att behöva vinna matcherna mot de sämre lagen, och där måste vi räkna in Väsby IK. Som nykomlingar kan jag inte se annat än att man får det tufft. Nu tog man visserligen en vinst mot AIK Hockey, men i sig är det inte så imponerande.

Västerviks IK vinner

Med tanke på att Väsby IK är nykomlingar i dessa sammanhang finns det inga tidigare möten mot Västerviks IK som är relevanta att ha med sig inför den här drabbningen, men vi kan konstatera att steget upp till HockeyAllsvenskan är stort.
Det visade sig inte minst senast då Väsby IK fick ordentligt med stryk hemma mot BIK Karlskoga och förlorade med 0-5 till slut. Där var man aldrig ens nära att kunna hävda sig.

Inte heller mot Västerviks IK kan jag se hur man ska kunna stå emot. Det är ett lag med gedigen form, som har stark erfarenhet av spel på den här nivån, och som nu spelar på hemmaplan. En vinst för Västerviks IK ska vara en formalitet.

Västerviks IK -2 (asian handicap) spelas till 1,97 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Västerviks IK -2 (asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag 16 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo