Speltips Vita Hästen – AIK 16/12: Viktig match

Oskar Jörnevik Publicerat: 16 december 2022

Vita Hästen och AIK ligger på samma poängantal inför matchen under fredagsmatchen den 16 december 2022, nedsläpp är 19.00.

Vita Hästen - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hästen har haft en ganska tung säsong så här långt, med 31 poäng inspelade ligger man på en tolfte plats i tabellen, och det är endast tre pinnar ner till det negativa kvalet. Hästen har haft problem med offensiven och endast stått för 59 mål framåt, defensivt har det sett bättre ut då 73 mål insläppta för ett bottenlag är fullt godkänt. Vita Hästen har två raka nederlag, men har riktigt bra form hemma i Norrköping med sex raka segrar.

AIK tog en efterlängtad seger senast genom att slå Mora med 3-2 på hovet. AIK har samma poängantal som Hästen och är därmed ganska illa ute, men om vi vänder på det så är man också endast en målskillnad ifrån en playoff plats. AIK är seriens i särklass sämsta bortalag och har inför mötet med Hästen hela elva raka förluster, enda segern kom i bortapremiären mot Modo.

AIK har ett mäktigt facit med Hästen, de tio senaste matcherna har AIK vunnit, men i sju av dessa vinster har det blivit uddamålsseger. AIK har vunnit båda mötena denna säsong, båda spelades på Hovet och senaste matchen lagen emellan vann AIK med klara 4-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Siktar mot playoff

Hästen har som mål att bli topp tio i serien, vilket också man har trupp för. Marcus Eriksson leder den interna poängligan på en pinne per match. Sebastian Benker ligger tvåa, spelare som Patrick Bajkov, Tanner Macmaster och Jesper Samuelsson måste upp i högre standard om hästen ska bli topp tio. Backsidan med herrar som Erik Ullman, Andreas Söderberg och Hugo Styf håller bra allsvensk standard.

AIK har också en trupp som ska hamna topp tio när vi summerar serien. Daniel Muzito-Bagenda, Richard Gynge och Adam Rockwood är en trio som håller hög allsvensk klass. Defensivt finns det gott om skickliga backar i bland annat Erik Flood, Albert Lyckåsen och Eric Norin. Niklas Lundström i mål håller bra klass med sina 91.2 % i räddningar.

AIK har som sagt tio raka segrar mot Hästen, men Hästen har sex raka segrar i Norrköping. AIK har det bättre laget på pappret och fick med sig en enormt viktig seger mot Mora senast, det ska också tilläggas att AIK har 2-0 på Vita Hästen under säsongen. AIK ML till ett mycket fint odds blir fredagens spel. ML menas med Moneyline och det räcker med en AIK vinst, oavsett om det är på förlängning eller straffar.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK ML
Odds: 1,98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag den 16 december 2022
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: