Speltips Belarus – Schweiz 30/5: Ska vinnas

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2021

Schweiz har chansen att fortsatt haka på i toppen av tabellen i grupp A då de möter Belarus i den näst sista omgången.

Belarus - Schweiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz har alla möjligheter att gå långt i detta VM och sitter efter fyra spelade matcher på tre vinster och en förlust. I skrivande stund ser de även ut att gå mot en förlust mot Ryssland då de ligger under med 1-3 i den tredje perioden.

Deras enda förlust innan dess har kommit mot Tre Kronor som ni säkert vet där de förlorade med hela 0-7 i en total överkörning. Frustrationen från den matchen tog de ut på Slovakien i nästföljande match där de skoningslöst krossade slovakerna med 8-1. Schweiz är ett av de starkare lagen i gruppen utan tvekan och har satt sig i en väldigt bra sits för att avancera vidare till slutspel.

Matchen mot Belarus ska de bara vinna helt enkelt då det finns väldigt mycket kvalitet i den schweiziska truppen som motståndarna kommer att ha svårt att matcha. Även om formen uppenbart varierat så har Schweiz i deras bästa stunder också sett väldigt samspelta ut som mot Tjeckien och Slovakien.

Belarus turnering är redan över

Stundtals under turneringen så har Belarus spelat bra hockey och det är ett lag som ofta är underskattade i landslagssammanhang, vilket Sverige är mycket väl bekanta med. Trots en rätt lovande öppning med periodvis bra spel mot Slovakien och en 1-0 vinst mot Tre Kronor så har Belarus inte riktigt fått mästerskapet dit de ville.

I den tredje matchen mot Tjeckien visade Belarus att resultatet mot Sverige inte var en slump och de tog matchen till övertid där de tillslut förlorade då Dominik Kubalik kunde kontra in det avgörande målet.

Sedan dess har Belarus dock inte uträttat mycket och förluster mot både Storbritannien och Danmark har punkterat alla drömmar de hade om ett eventuellt slutspel. Schweiz kommer med all sannolikhet att bli numret för stora för Belarus som läckt bakåt mot de andra förväntade bottenlagen.

Med tanke på att de släppte in fem mål mot Danmark och fyra mot Storbritannien så kommer Belarus antagligen ha svårt att freda sitt mål mot offensivt skickliga Schweiz som kommer se denna matchen som deras chans att boka sin plats i slutspelet. Ifall schweizarna är lika arga över att förlora mot Ryssland som de var över förlusten mot Sverige så ligger Belarus illa till och vi spelar faktiskt på Schweiz -2,5 för hela 2.55 hos Campobet och förväntar oss att Schweiz kör över ett Belarus som i stort sett är ute ur turneringen redan.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz -2,5 asian
Odds: 2.55
Bolag: Campobet
Spelstopp: 15:15
TV:  SVT Play
Stream:  SVT Play

Jämför odds: