Speltips Danmark – Sverige 22/5: Premiär för Tre Kronor

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2021

Tre Kronor spelar premiär mot Danmark i hockey-VM och gäller som enorma favoriter inför matchen den 22 maj 2021.

Danmark - Tre Kronor

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är uppenbart att Tre Kronor gäller som favoriter inför premiärmatchen i VM-gruppspelet, där man kommer att spela mot den nordiska rivalen Danmark.

Faktum är att Tre Kronor aldrig har förlorat en vettig match mot Danmark, även om danskarna fick vinna sin första match mot Sverige bara för några veckor sedan i Nordic Cup 2021. Men det var en träningsmatch och det är väl också förklaringen.

Med det sagt är det uppenbart med två saker.

* Tre Kronor är inte alls lika bra nu som tidigare upplagor och i mina ögon kommer Sverige till den här turneringen som ganska stor underdog. Jag har inte för goda förhoppningar om att Tre Kronor ska vinna en medalj här.

* Det har hänt väldigt mycket med dansk ishockey på senare år och man har någonting större på gång, något som inte minst märks i SHL där det numera finns väldigt många danska spelare runt om i lagen. Inte minst i Malmö Redhawks

*Det relativa avståndet mellan slagkraften på Tre Kronors och Danmarks landslag har med andra ord kanske aldrig varit mindre än nu.

Odds i Hockey-VM 2021

Kanada, Ryssland, USA, Finland och ett gäng andra landslag gäller som farliga utmanare för Tre Kronor inför den här turneringen och jag säger det redan nu att jag blir förvånad om Sverige gör bra resultat här.

Å andra sidan avslutade man försäsongen, om vi får kalla den så, med att vinna mot Finland med 3-2 och kanske kan bygga lite fin energi på de matcherna.

Vidare ska sägas att Tre Kronor har spetsat truppen en aning inför VM-turneringen och bland annat fått in fem spelare från NHL. Det är klart att det gör att Sverige nu är aningen bättre än för ett par veckor sedan.

Danmark +3 (asian handicap) spelas dock till 1,66 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark +3 (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 11:15, lördag 22 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: