Speltips Danmark – Vitryssland 28/5: Tätt igen

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2021

Danmark och Belarus är två mycket svårtolkade lag hittills under Hockey-VM 2021. Det blir inte enkelt att välja sida den 28 maj 2021.

Danmark - Belarus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu har vi varit inne på det så många gånger att det inte behöver sägas igen, men resultaten som försegår i Hockey-VM 2021 är någonting utöver det vanliga och närmast helt obegripliga att försöka förstå eller hitta någon logik i.

Det visar sig inte minst på många stora nationer som har fallit tidigt och lag som inte går att känna igen det minsta. Men det där går också att härleda till att det är mycket speciella trupper i den här upplagan av Hockey-VM 2021.

Men andra nationer som underpresterar öppnar också upp för lite andra länder att faktiskt göra bra resultat, däribland Vitryssland och Danmark. Båda lagen har med sig vinst mot Sverige så här långt exempelvis.

Men efter vinsten mot Sverige har den här turneringen egentligen bara varit dålig för Vitryssland, som har tre förluster i övrigt, varav en mot Storbritannien. Jag trodde ärligt talat inte att det gick att förlora mot britterna på is.

Danmark vann först i förlängning mot Storbritannien och bara det är intressant, och faktum är att danskarna efter premiärvinsten mot Tre Kronor sett klart mer humana ut. Det här är inte ett landslag som ska ha i ett slutspel att göra.

Danmark säkrar slutspelsplats

Men med det sagt har Danmark en sällan skådad möjlighet att säkra just en slutspelsplats om man vinner mot Vitryssland, vad det verkar, och det borde vara en otrolig motivation inför den här matchen.

Bättre chans än så här får man såklart inte att spela ett slutspel i en VM-turnering. Det måste man ta med sig.

Samtidigt är Vitryssland ett svårspelat lag som Danmark har haft svårt för tidigare i VM- eller OS-sammanhang. Däremot är danskarna starkare än på länge, utan att man kan tycka att Vitryssland är samma sak.

X (oavgjort) spelas till 4,00 gånger såsen hos Betsafe. Jag litar på en väldigt jämn historia här.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,00
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:15, fredag 28 maj 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: