Speltips Finland – Norge 25/5: Nordiskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 25 maj 2021

Finland är enorma favoriter inför matchen mot Norge, trots en ganska svag inledning på Hockey-VM 2021. Men norrmännen bär man slå.

Finland - Norge

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Om det är någonting man är van vid är det att se nordiska derbyn mellan Tre Kronor och Finland, men faktum är att finnarna oerhört sällan spelar mot Norge. Det har såklart att göra med att Norge inte är en del av Euro Hockey Tour.

Det här gör också att Finland inte spelat mot Norge sedan 2019 och i hockeysammanhang är över två års väntan på möten mot ett specifikt lag väldigt länge. Nu råkar i för sig Norge inte heller vara ett lag som alltid är med långt framme i VM eller andra turneringar.

Men Finland har hur som helst ett bastant övertygad på Norge och har bland annat 12-1 mot laget i de två senaste mötena i VM- eller OS-sammanhang. Dessa båda matcher spelades så sent som 2018.

Den här gången har Finland inte tillnärmelsevis ett lika starkt landslag, men det landslag som man har att tillgå ska vara bra nog för att städa av ett motstånd som Norge.

Finland slog USA i premiären med 2-1 och har därefter en förlängningsförlust, efter straffar rent av, mot Kazakstan. Den var mer överraskande, men det är ett lag som kan ställa till det för fler motståndare den här gången.

Norge vill ha tät match

I sin första match för turneringen släppte Norge in hela fem mål mot Tyskland och föll med fyra måls marginal, för att i matchen därpå slå det som troligen är turneringens sämsta lag, Italien, med 4-1 i matchen därpå.

Men nu ställs man mot ett Finland som på pappret och historiskt ska vara det tuffaste motståndet hittills, även om jag personligen tror att Finland snarare är i nivå med Tyskland.

Men det var hur som helst ett motstånd som norrmännen inte kunde hantera och nu har jag svårt att se att man skulle ha lärt sig så mycket mer som talar för laget här.

Finland -2,5 spelas till 1,80 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Finland -2,5
Odds: 1,80
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:15, tisdag 25 maj 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: