Speltips Finland – Schweiz 26/12: JVM startar!

Oskar Jörnevik Publicerat: 26 december 2022

Finland möter Schweiz i premiären av JVM under måndagen den 26 december 2022 med nedsläpp klockan är 17.00.

Finland - Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finsk hockey är mycket bra för tillfället, både för juniorer och seniorer. Finska lejonen har fyra raka semifinaler i JVM sammanhang, förra årets JVM, som spelades under sommaren i år torskade Finnarna finalen. Två träningsmatcher har spelats inför detta mästerskap, det har varit tufft motstånd i båda då Kanada och USA har varit motståndare, det har blivit två torsk och hela tio insläppta mål på två matcher.

Hockeyn i Schweiz är också på uppgång då den inhemska ligan blir bättre och bättre. Årets upplaga av JVM är bra på pappret, framförallt defensiven men många fina namn. Träningsmatcherna inför mästerskapet har varit tre till antalet. Började genom att bli förnedrade av Kanada med 6-0. Efter det har Schweiz varit riktigt vassa genom att slå både småkronorna och tjeckerna efter riktigt bra spelade matcher.

Det är inget snack om att finnarna är steget före Schweiz i juniorhockey. På de åtta senaste matcherna har Finland vunnit sju. Lagen har inte spelat mot varandra i tävlingssammanhang sedan 2020, då vann lejonen med 4-1. Träningsmatchen i juli var riktigt tight och då blev det en knapp seger för finnarna med 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skiljer inga mängder på pappret

På pappret har finnarna inte lika vasst lag som man haft tidigare år, då hela 10 spelare inte är draftade, så få draftade spelare har Finland aldrig haft i JVM på ett bra tag. Brad Lambert är en intressant spelare som till vardags spelar i AHL. Niko Huuhtanen kommer bli viktig, riktigt vass målskytt som spelat i Nordamerika tidigare. På pappret har finnarna ingen målvakt som egentligen skrämmer, då två står i Mestis och den tredje har bara två noterade matcher i NCAA.

Det är inget snack om att Schweiz blir att räkna med i detta JVM och laguttagningen har varit mycket smart då hela elva lirare spelar till vardags i juniorligor i Nordamerika. Attilio Biasca såg mycket fin ut mot Sverige i sista träningsmatchen. Backsidan är stark med herrar som Lian Bichsel och Brian Zanetti. Målvakterna har inga superstats i sina klubblag, oklart vem som anses vara första målvakt då Schweiz har ändrat målvakt i träningsmatcherna.

Visst så är Finland favoriter här, men till 1.25 gånger pengarna håller jag inte med om. Schweiz har sett fina ut under träningsmatcherna och slagit både Tjeckien och Sverige som är ungefär lika vassa som finnarna. +2.5 på Schweiz till enormt fina odds spelas. Schweiz har en stark defensiv och Finland har ingen super offensiv, ska vi säga 3-2 till Finland?

  Sätt in 100 kronor – 100 kronor gratispel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz +2.5
Odds: 1,85
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:00, måndag den 26 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: