Speltips Finland – Sverige 18/5: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 18 maj 2022

Tre Kronor ställs mot hemmanationen Finland i den fjärde matchen av gruppspelet i ishockey-VM 2022. Matchen spelas onsdagen den 18 maj med nedsläpp kl 19:20.

Finland – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland är tillsammans med Kanada förhandsfavoriter att gå hela vägen i den här VM-turneringen. Hemmanationen har också fått en bra start då man vunnit sina tre första matcher. Mycket talar för att det står mellan Finland och Sverige i kampen om gruppsegern, vilket gör det här rivalmötet till en tidig gruppfinal.

De finska lejonen inledde med att slå Norge med klara 5-0 i premiären. I den andra matchen bjöd Lettland på klart tuffare motstånd samtidigt som Finland inte kom upp i nivå. Till slut kunde man ändå vinna med 2-1 efter att Mikael Granlund gjort det avgörande målet i den tredje perioden.

I måndags kunde finnarna höja sig då man besegrade USA med 4-1. Segern grundlades i den andra perioden som Finland vann med 3-0.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland är favoriter

Tre Kronor har också de inlett VM-turneringen stabilt. I premiären slog man Österrike med 3-1 och därefter kunde man besegra Tjeckien med 5-3.

Igår ställdes man sedan mot Storbritannien och där satte man högsta fart från start. Sverige gick ifrån till 5-0 redan i den första perioden och kunde sedan spela på resultatet utan att förta sig. Det blev bara ett mål till i matchen som Tre Kronor vann med 6-0.

Därmed står både Sverige och Finland på full pott efter tre matcher och toppar således gruppen. På tredje plats ligger USA som redan är fyra poäng efter toppduon. Tre Kronor har ett måls bättre målskillnad och är därmed före Finland inför den här tidiga gruppfinalen.

Sverige kommer med ett visst mentalt övertag då man vunnit de två senaste mötena. Senast med 4-3 i Sweden Hockey Games och dessförinnan med 2-0 i Czech Hockey Games. Men nu är det alltså Finland som har hemmafördel vilket bidrar till att de är ganska klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på att Tre Kronor vinner ger omkring hela 3.35 gånger insatsen.

Finland är som helhet det bättre laget på pappret, men Tre Kronor har en backsida som få andra nationer kan mäta sig med. Jag räknar med att Sverige kommer kunna stå upp på ett bra sätt och en försvarsmässigt disciplinerad insats kan räcka långt.

Jag finner anledning att tro på en tät och relativt målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 5 mål totalt (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian)
Odds: 1.81
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:20, onsdag 18 maj 2022
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: