Speltips Finland – Tjeckien 3/6: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 2 juni 2021

Finland dominerade i gruppspelet, men hade det trångt i flera matcher. Kan man vinna mot Tjeckien i VM-kvartsfinalen den 3 juni 2021?

Finland - Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockey-VM 2021 fortsätter i en rasande fart och schemaläggarna har gjort det så pass enkelt för sig att man har lagt samtliga fyra kvartsfinaler på torsdagen, innan det till helgen är dags att spela de hetaste slutspelsmatcherna med semifinaler och final.

Men självklart finns det nog med underhållning redan i kvartsfinalerna, som alla fyra känns hyfsat jämna på förhand, eller åtminstone så pass öppna att det kan komma att bli spänning.

Finland borde gälla som favorit mot Tjeckien, menar en del, men faktum är att man också har ett gruppspel bakom sig som har väckt en del frågetecken.

Finland må vara obesegrade, om än en förlust mot Kazakstan efter förlängning, men många av vinsterna har varit med uddamålet och man har haft förtvivlat svårt att vinna med god marginal. Det är en svaghet inför ett slutspel.

Tjeckien kommer från flera urladdningar till insatser och avslutade gruppspelet med 7-3 mot Slovakien. Det som kan oroa är det faktum att man haft lite tuffare mot de bättre lagen.

En målsnål trend

Finland har spelat en ganska organisatoriskt stark ishockey hela turneringen – och precis som när finnarna är som bäst vill man fokusera på att inte släppa in för många mål och snarare vinna matcher på det sättet.

Finland är också ett landslag som steppar upp i den avgörande delen av matcherna, någonting som har gjort att man kunnat vinna många av de tätare tillställningarna.

Men med det sagt har man släppt in få mål och kanske faktiskt också gjort lite för få mål framåt. Nu senast kunde man exempelvis vinna mot Kanada först efter straffläggning efter att matchen slutat 0-0. Det säger också en del.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger såsen hos 888Sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,80
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:15, torsdag 3 juni 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: