Speltips Finland – Tyskland 5/6: Tätt igen

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2021

Hockey-VM 2021 fortsätter med semifinalen mellan Finland och Tyskland sent på lördagen den 5 juni 2021. Vi rekar med odds.

Finland - Tyskland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockey-VM har varit en fröjd att följa för den som gillar lite oväntade lag och rolig ishockey, men kanske inte lika roligt för den som binder hela sitt hockeyintresse på landslagsnivå till att Sverige ska göra bra resultat.

Som bekant åkte Tre Kronor ut med huvudet före redan i gruppspelet och stod för en historiskt svag VM-turnering i stora drag. Det som gör uttåget ännu mer pinsamt är det faktum att samtliga (!) lag från Sveriges grupp åkte ut i kvartsfinalerna. Alltså förlorade alla motståndarna till Sverige i gruppen sina matcher mot lag från den andra gruppen.

Nu är vi framme vid semifinaler och faktum är att det i princip är samma lag som vanligt. Det är en skräll att Tyskland är med så pass långt, men Finland, USA och Kanada är väl trots allt dominanterna i den här sporten, tillsammans med Sverige då vill säga.

Med det sagt finns det fortfarande en chans på en tysk VM-medalj och med tanke på att man har sett starka ut nästan hela turneringen räknar vi inte bort tyskarna.

I gruppspelet mötte Tyskland också Finland, i en match där man nästan tog poäng, men där matchen alltså slutade 2-1.

Odds på VM-semifinalen

Tyskland tog sig till den här semifinalen i Hockey-VM genom att vinna mot Schweiz med 1-0 efter förlängning och steppade verkligen upp i skarpt läge av turneringen och den specifika matchen.

Finland å sin sida hade en tuffare match, tycker jag, mot Tjeckien men vann med 1-0 efter full tid. Två oerhört täta kvartsfinaler som ligger bakom denna semifinal alltså.

Dessutom var matchen mellan lagen i gruppspelet otroligt jämn – varpå det är helt logiskt att förvänta sig en ganska målsnål historia här också. Det är nästan alltid den typen av hockey som Finland vill spela i alla fall.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,61 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17.15, lördag 5 juni 2021
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: