Speltips inför Finland – Danmark 16/5: Nordiskt kvällsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2019

Nordiskt derby i hockey-VM 2019 står på schemat på torsdagen. Finland är favoriter mot ett underskattat och svårslaget Danmark.

Annons:

Att ishockey är en sport som har starkt fäste i norra Europa är ett välkänt faktum. Under väldigt många år är det Sverige och Finland som tillsammans drivit på utvecklingen och som tillsammans med främst Ryssland varit de europeiska hoppen i internationella tävlingssammanhang. 

Men nu är känslan att intresset för ishockey växt sig allt starkare i våra grannländer, där Danmark och Norge plötsligt blivit att räkna med. Sverige slog i för sig Norge med bekväma 9-0 i helgen, men förutom den plumpen är norrmännen nu på gång framåt. Med spelare som Mats Zuccarello vet vi också att det går att plocka fram NHL-klass i Norge. 

Danmark då? Jo, laget har tagit sig upp i den högsta VM-ligan och gör det nu väldigt bra. Förra året stod man för första gången som värd för ett världsmästerskap för de allra bästa och resultaten ser också allt bättre ut. Det finns också en hel drös med danska spelare på andra sidan Atlanten som nu börjar visa framfötterna. 

Det gör att torsdagens nordiska derby har en härlig krydda. Finland må vara solklara favoriter, men det går inte att undgå det danska landslagets framfart. 

En öppen historia 

Finland har öppnat turneringen lovande med två tunga segrar – mot Slovakien och förhandsfavoriterna Kanada – innan det blev uddamålsförlust mot USA senast. Det var en liten besvikelse men ingenting att oroa sig för. Som vanligt spelar Finland en ganska kontrollerad ishockey, men det finns en hel del ungdomlig entuasiasm som charmat hockeyvärlden så här långt.

Danmark smällde till med hela 9-0 mot blåbärsnationen Storbritannien sist och har två vinster på tre matcher. En förlust, den kom med uddamålet, har laget inkasserat hittills. Detta mot Tyskland. Det kan visa sig vara en kostsam förlust då det är ett av lagen som konkurrerar på allvar om en plats i kvartsfinalen. 

Finland är favoriter, men Danmark har visat fina tendenser och bör kunna störa. Vi tror att danskarna vågar vara relativt offensiva. 

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,83 gånger insatsen hos Bethard. 

Annons:

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 5 mål (asian handicap) 
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:15, torsdag 16/5 
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: