Speltips inför Finland – Sverige 23/5: Tuff uppgift för Tre Kronor

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2019

Tre Kronor väntas få det tufft i torsdagens kvartsfinal mot Finland i hockey-VM. Nedsläpp är klockan 20:15 den 23 maj.

Annons:

HELT GRATIS: 10 kronor att spela för på matchen. Hämta ditt spel här!
ODDSBOOSTAR: 8,0 på Sverige eller 34,0 på Finland. Läs mer här!
ODDSBOOST: 5,0 på Sverige att vinna – utan omsättningskrav!

Annons:

Nu är vi äntligen framme vid den absolut roligaste fasen av världsmästerskapet i Slovakien. Det gruppspel som i stunder känns som en enda lång transportsträcka är över och vi vet vilka åtta lag som kommer att spela kvartsfinal. Det är också dessa åtta länder som gör upp om att koras till världsmästare. 

Sverige och Finland är två av länderna som nu tagit sig till kvartsfinal. Finland var på väg att göra ett riktigt bra gruppspel men föll mot Tyskland i den avslutande gruppspelsomgången, varpå finnarna nu kliver in i gruppspelet med viss darr på ribban. Nu är frågan var laget står inför rivalmötet mot Sverige i kvartsfinalen. 

Finland och Tre Kronor har möts många gånger – inte minst vid fyra tillfällen under 2019. Märk väl att Sverige vunnit de två senare (2-1 i maj, 3-1 i april) medan Finland vann båda matcherna innan det. I stort sett inga spelare som nu spelar kvartsfinalen fanns med i dessa möten. Därmed spelar det egentligen inte så stor roll. 

Senast lagen möttes i ett ordentligt tävlingssammanhang var 2018 i OS när Sverige slog Finland med 3-1 i gruppen. Märk väl att det inte heller då fanns några NHL-spelare med på grund av lockouten som då gällde. 

Tre Kronor får det tufft i kvarten 

Trots att Tre Kronor inte spelat en enda fullbordad match under det här världsmästerskapet är spelbolagen eniga om att Sverige bör ses som favoriter inför den här kvartsfinalen. Om vi studerar spelartrupperna på pappret går det att förstå precis varför. Den NHL-späckade trupp som Sverige har med sig ska rimligen kunna slåss om ett VM-guld. 

Men sett till gruppspelet är det en ren och skär utopi med ett tredje raka svenskt VM-guld. Nu förlorade Sverige visserligen bara två matcher (mot Tjeckien och Ryssland) men många av vinsterna är sminkade grisar för att tala klarspråk. Mot både Schweiz och Lettland var laget rejält illa ute och mot Ryssland är 7-4 direkt missvisande efter två sena svenska mål. 

Därför håller vi Finland som ett lag som kan ställa till det ordentligt för Sverige. 

Finland över 1,5 mål spelas för det första till 1,65 gånger insatsen. 

Dessutom är ett spel på Finland draw no bet (pengarna tillbaka om matchen går till förlängning) ett fantastiskt trevligt speltips till 4,10 gånger insatsen. Bisarr värdering. Även detta odds går att finna hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips 1:  Finland över 1,5 mål 
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Speltips 2:  Finland draw no bet 
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, torsdag 23/5 
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: