Speltips inför Kanada – Tjeckien 25/5: Bra slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Kanada tog sig vidare till semifinal i hockey-VM med minsta möjliga marginal och ska nu försöka nå final geno matt slå Tjeckien i semifinalen.

Annons:

Det är fullkomligt omöjligt att anmärka på spänningen som dukas upp i slutspelet nere i Slovakien just nu. Världsmästerskapets samtliga kvartsfinaler spelades på torsdagen och egentligen alla matcher stack ut på ett sätt som inte gick att ana på förhand. 

Kanada tog sig vidare på ett helt makalöst sätt mot Schweiz. Med ett par sekunder kvar av den sista perioden såg laget ut att åka ut med huvudet före, men med bara någon tiondel kvar av matchen kunde pucken till slut korsa mållinjen och in i mål för kanadensarna. Därmed tog Kanada kvartsfinalen mot fjolårsfinalisterna till förlängning. 

I förlängningen svängde det fram och tillbaka med många heta lägen för båda lagen, men ett något mer orätt Kanada kunde också dra det längsta strået där. Det avgörande målet var inte bara viktigt utan också väldigt vackert. Nu har laget med sig en otrolig energi till semifinalen mot Tjeckien. 

Ett tätt möte igen

 

Mot Schweiz blev det alltså 3-2 för Kanada och på närmare exakt 60 minuter effektiv speltid kunde laget precis göra två mål. Det tyder på att offensiven kanske inte är fullt så dominant som de hade hoppats på. Det oroar inte minst inför mötet med ett välorganiserat Tjeckien.

Turneringen spelas som bekant i Slovakien och Bratislava, som bara ligger ett par mil från gränsen till Tjeckien. Det gör att det tjeckiska stödet varit väldigt bra rakt igenom hela turneringen och Tjeckien har i princip fått spela på hemmaplan. En stor fördel. 

I sin kvartsfinal slog Tjeckien faktiskt Tyskland med bekväma 5-1. Detta efter en trevande inledning på matchen och en explosion i slutet. Tjeckien malde ner tyskarna med sin starka organisation. Det enda insläppta var ett rent olycksfall i arbetet av målvakten. 

Med två defensivt starka lag tror vi på en tät historia här. 

Under 5,5 mål spelas till 1,90 gånger krämen hos Betfair. 

Annons:   Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  20.15, lördag 25/5 
TV:    svtett logo
Stream:    svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: