Speltips inför Lettland – Österrike 11/5: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Lettland som favoriter i hockey-VM? Det såg man inte komma, men så är det inför mötet med Österrike den 11 maj. Då är det läge för speltips.

Annons:

I Sveriges grupp i pågående VM 2019 i hockey finns ett par riktiga tungviktare, men det finns också ett par nationer som Tre Kronor rimligen bör städa av. Med det sagt finns det också viss skillnad i nivå mellan dessa mer blåbärsaktiga landslag, där Lettland kanske är det mer spännande laget just nu.

Storbritannien håller ingen vidare nivå, vilket inte heller Österrike tros göra. För ett lag som Lettland, där chansen till avancemang ändå finns och där den bästa placeringen i ett VM är sjundeplatsen från 2009, gäller det att inte snubbla mot de lite sämre lagen. Mot Österrike och andra nationer i samma klass gäller det att vinna med komfortabel marginal för att därigenom alstra energi nog för att kunna skrälla mot ett större lag.

Det är Bob Hartley som är lettisk förbundskapten och vi räknar iskallt med att han sätter enorm press på sitt lag redan i öppningsmatchen mot Österrike. Här finns det ingen tvekan om att Lettland – i vårt tycke – ska vinna matchen. Det är ett bättre lag, med bättre spelare och en allt bättre form i dessa sammanhang. Visst, matchen är inte den hetaste och i tv-tablån prioriteras den snabbt bort, men för spelvärdet skull är detta speltips givet på förhand.

Österrike radar upp förluster

Redan nu kan vi reservera oss för att träningslandskamper ofta är svårbedömda och i ishockey är det här ett ännu större problem med tanke på att spelartrupperna varierar så kraftigt. Men med det sagt kan vi se ett österrikiskt landslag som radar upp förluster. Det kvittar egentligen om det är träningslandskamper eller tävlingsmatcher, laget håller inte måttet. Endast en vinst, borta mot Tyskland, går att skåda sista månaderna.

Samtidigt har Lettland salgit Ryssland och varit nräa att ta poäng av Schweiz. Det är resultat på en helt annan nivå. Det tyder ändå på att det finns någonting att bygga vidare på inom lettisk ishockey, där traditionen är starkare. Det går inte att undgå.

För övrigt har Lettland tre raka vinster mot Österrike i tävlingssammanhang. 6-1, 8-1 och 2-1 i senaste VM-mötet mellan lagen. Vi får skruva tillbaka tiden till 2013 för att hitta senaste gången Österrike slog Lettland. Det var en helt annan tid.

Lettland grejar det här. En rak vinst spelas till 1,65 gånger såsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Lettland vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  16:15, lördag 11/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: