Speltips inför Norge – Sverige 13/5: Dags för urladdning

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2019

Tre Kronor behöver ännu en tung vinst när Norge väntar på måndagskvällen. Hockey-VM är framme vid sin tredje omgång den 13 maj 2019.

Annons:

Sverige har öppnat det här världsmästerskapet på ett lite tveksamt sätt och såg direkt svaga ut i den inledande matchen mot Tjeckien. Där och då förlorade Tre Kronor för andra gången inom loppet av bara en vecka mot tjeckerna. 3-0 först i Euro Hockey Tour och sedan 5-2 i VM-premiären. 

Efter premiären fanns det stor oro hos inte minst supportrar till om det svenska landslaget skulle kunna mäta sig med övriga stjärnspäckade lag i denna VM-turnering. Det är trots allt ett Kanada, ett USA och ett Finland som verkligen har intressanta lag med sig till turneringen. För att inte prata om förhandsfavoriterna Ryssland som verkligen har ett lag som kan bli att räkna med sent in i den här turneringen. 

Men i omgång två såg Tre Kronor hur som helst till att få lite islossning. Efter 8-0 mot ett oerhört svag italienskt landslag – vad gör de ens i ett världsmästerskap kan man fråga sig – finns det åtminstone lite självförtroende i spelarna igen. En hållen nolla var bra efter fem insläppta i premiären och att spruta in åtta mål (det kunde ärligt talat varit betydligt fler) bådar ändå lite gott inför fortsättningen. 

Klasskillnad mot Norge

Nu väntar Norge i den tredje omgången och det är såklart en aningen tuffare utmaning än Italien. Med det sagt är Norge ett motstånd som Sverige ska städa av åtta dagar i veckan, men rivaliteten som ändå finns med ett grannland gör det till en lite svårare tillställning än mot andra mer obetydliga lag. 

Med det sagt har Norge inte öppnat det här världsmästerskapet särskilt bra. 7-2-förlust senast mot Tjeckien och 5-2 mot Ryssland i premiären bådar inte särskilt gott. Att laget gör två mål framåt är ändå ett styrkebesked, men detta Tre Kronor är garanterat helt ute efter att försöka hålla ännu en nolla. 

Här litar vi på att Sverige steppar upp och gör en bra insats mot ett motstånd som faktiskt är lite bättre än Italien. Till skillnad från övriga spelbolag har Betfair också fullt rimliga odds på matchen. 

Tre Kronor -3,5 spelas till hela 1,80 gånger insatsen hos just Betfair. 

Annons:

  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Sverige -3,5 
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:   20:15, måndag 13/5 
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: