Speltips inför Schweiz – Norge 15/5: Klart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2019

Schweiz vinner med bekväm marginal? Det är vad vi väntar oss inför onsdagens VM-möte med Norge den 15 maj. Ett speltips dukas såklart upp.

Annons:

På onsdag är det så dags för ett hittills underpresterande norskt landslag att spela den första matchen i hockey-VM 2019 i vilken som laget faktiskt kan ha en chans att göra skada. Efter tre inledande matcher mot gruppens bästa lag, Ryssland, Tjeckien och senast Sverige, kan vi konstatera att laget står på noll inspelade poäng.

Än mer smärtsamt är att laget släppt in 21 mål – alltså sju i snitt per match – och inte gjort mer än fem framåt. Just den målskörden är inte så mycket att klaga på, det går inte att förvänta sig mer, men det vittnar också om att steget upp till eliten är enormt stort fortfarande.

I den fjärde omgången väntar nu Schweiz, ett lag som öppnar turneringen bättre. Märk väl att detta speltips skrivs innan det att Schweiz väntas slå lokalrivalen Österrike på tisdagen. Där ska laget bara städa av sina motståndare och vinna med ett par stabila puckars marginal.

Hur som helst är det här första matchen som Norge på pappret hade kunnat streta emot. 2016 vann laget mot schweizarna i VM, men förutom det har det varit tungt i inbördes mötena också. Schweiz är också ett hockeyland vars utveckling går betydligt mer åt rätt håll.

Schweiz vinner bekvämt

Att redan ha släppt in 21 mål är oroande siffror för det norska landslaget. Trots att laget spelat mot de allra svåraste motståndarna så här långt vittnar det om den stora problematik som finns i lagbygget, som också saknar stjärnor den här gången. En sådan som Mats Zuccarello hade behövts i sin absoluta toppform för att ge spets åt laget.

Schweiz däremot ser bekväma ut och även fall det ännu inte sprudlar tror vi att laget är den självklara fyran i denna tuffa grupp. Tjeckien, Sverige och såklart förhandsfavoriterna Ryssland bör gå vidare lätt, men den fjärde platsen till kvartsfinal är som gjord för Schweiz.

Då är Norge bara ett av flera motstånd som schweizarna ska städa av. Det kan vi inte blunda för inför den här matchen – alldeles oavsett vad mötet med Österrike slutar.

Schweiz -1,5 spelas till 1,73 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair- Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Schweiz -1,5
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 16:15, onsdag 15/5
TV:    svtett logo
Stream:  svtplay logo 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: