Speltips inför Schweiz – Österrike 14/5: Grannmöte i VM

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2019

Schweiz är givna favoriter inför rivalmötet med grannländer Österrike i pågående hockey-VM tisdagen den 14 maj 2019. Det öppnar för ett strålande speltips.

Annons:

Det som är roligt med pågående världsmästerskap i ishockey är att det spelas matcher sånär som varje dag kommande veckor och den som älskar ishockey kan verkligen runda av säsongen med ett par härliga veckor. Dessutom finns det en fördel med att Europa har ett så starkt grepp om den här turneringen och det är att vi får se flera rivalmöten under veckorna som kommer. Sverige spelar exempelvis mot Norge på måndagskvällen, för att vi dagen därpå ska få se Schweiz mot Österrike. 

Det ska sägas att det här traditionellt sett inte är de allra starkaste hockeynationerna, men ishockeyn har på 2000-talet fått ett allt starkare fäste i Schweiz och nu är laget faktiskt att räkna med. Så sent som förra året var laget framme i en VM-final och föll då mot Sverige (som för övrigt har två raka VM-guld inför 2019 års turnering). Det finns mycket kvar att jobba på och Schweiz är på intet sätt en given medaljkandidat, men det är tydligt att de tagit enorma steg i sin utveckling på sista tiden. 

Österrike då? Det må vara ett land som ligger nära Schweiz och som geografiskt har liknande förutsättningar. Österrike torde vara ett ställe där inomhussporter, och gärna vinterpräglade sådana, får ett tydligt fäste. Så har dock inte riktigt varit fallet och även fall Österrike numera finns med i den finaste av VM-turneringar så är det inte ett lag som har några digra meriter att skryta med. Därför är det klasskillnad mellan dessa länder.

Schweiz har en sämre trupp

Det som gjort Schweiz till lite av en outsider och utmanare på senare år är någonting så enkelt som att det numera finns allt bättre schweiziska spelare. Den inhemska ligan har också växt, både sett till anseende och kvalitet, varpå fostringen av nya, unga talanger är allt bättre i dag. Det gör såklart att även landslaget får skörda frukterna av förbättringen som sker.

VM-silvret var lite av höjdpunkten i hela den utvecklingen, men det är värt att ha med sig att det schweiziska landslaget inte har ett fullt så starkt lag längre. Det går inte att blunda för att spelartruppen i 2019 års turnering inte riktigt motsvarar den som bärgade ett VM-silver. Även om det är svårt att jämföra spelartrupper på det sättet. 

Med det sagt har Schweiz två raka vinster, mot Lettland och sedan mot Italien, med sig inför den tredje omgången. Detta samtidigt som Österrike förlorat stort mot Ryssland och samma Lettland som Schweiz enkelt besegrade. Klasskillnad? Ja, styrkeförhållandet kan inte beskrivas på något annat sätt än just så.

Schweiz -2 (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet. 

Annons:

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Schweiz -2 (asian handicap) 
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, tisdag 14/5 
TV:   svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo  viaplay logo 

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: