Speltips inför Schweiz – Ryssland 19/5: Klart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2019

Schweiz är underdog inför söndagens möte med Ryssland, ett lag som verkligen kliver in i vårt speltips som favoriter. Det går inte att blunda för.

Annons:

Hockey-VM har den fortsatta tendensen att vara en relativt ensidig historia där man på förhand kan veta precis vilka lag som tänker toppa gruppspelets olika grupper. Det är också klart vilka lag som väntas gå långt i turneringen och chansen till skrällar är vanligtvis väldigt liten.

Förra året – när turneringen alltså avgjordes på dansk mark – var det Schweiz som var det lilla utropstecknet. Nu ska sägas att Schweiz är ett hockeyland som närmar sig de allra största, men att de tog sig hela vägen till final förra året är ingenting annat än väldigt imponerande. 

Nu har laget också inlett den här turneringen lovande och radar upp vinster mot de sämre lagen. Med det sagt har målmarginalen inte varit hissnande och spelmässigt finns det saker att slipa på, men nu ska det ansluta ytterligare NHL-spelare för att ge ordentlig spets till laget.

Schweiz väntas ta sig vidare från den här gruppen utan problem och väl i slutspelet gäller det att pricka rätt i insatserna. Söndagens möte med Ryssland – som följer lördagens match mot Tre Kronor – blir ännu en bra värdemätare på var Schweiz egentligen står i det här skedet av gruppspelet. 

Schweiz får det tufft

Med det sagt är Ryssland förhandsfavoriter till att vinna hela turneringen och inledningen på gruppspelet har egentligen inte givit mycket anledning till att omvärdera det favoritskapet. Ryssarna har en stark förmåga att köra över sitt motstånd och känslan är att de bara tänker trappa upp längre in i turneringen. 

I skruvande stund står laget på fyra raka vinster och har inte släppt in må i sina tre senaste matcher, däribland mot Tjeckien. Nu ska sägas att samtliga fyra matcher är sådana som Ryssland ska vinna (även fall Tjeckien är en allt svårare nöt att knäcka) men det är imponerande att göra jobbet så effektivt.

Nu tror vi att Ryssland sätter ner foten ordentligt mot Schweiz. Komfortabel vinst? Ja, det är vad som väntar. 

Ryssland -1,5 spelas till 1,63 gånger såsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Ryssland -1,5
Odds:  1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, söndag 19/5 
TV:   svtett logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: