Speltips inför Sverige – Österrike 16/5: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2019

Tre Kronor är vansinnigt stora favoriter mot Österrike i torsdagens fjärde omgång av hockey-VM 2019. Det öppnar för ett speltips.

Annons:
Gratisspel på matchen hos Hajper: Klicka här för att använda dina 10 kr! 

Annons:

För svensk del går det egentligen inte att anmärka nämnvärt på inledningen av detta världsmästerskap. Det såg i för sig inte särskilt lovande ut i premiären mot Tjeckien, då laget alltså föll med hela 5-2 efter tre snabba mål av tjeckerna i slutet, men därefter har Tre Kronor rest sig med besked. 

Mot överkomligt motstånd i form av Italien och Norge har laget tagit två raka vinster med totalt 17-1 i målskillnad. Det gör att spelarna kunnat pusta ut lite. Och nu ligger fokus på att trimma ihop laget och ladda batterierna inför vad som komma skall. Senare i gruppspelet – och såklart i kommande slutspel – är det betydligt svårare utmaning som står på schemat. 

I den fjärde omgången väntar Österrike, ett landslag som inte har i dessa sammanhang att göra. Det vågar vi sticka ut hakan och påstå. Det har hänt en del inom österrikisk ishockey och inom kort lär laget vara att räkna med ett hack upp i turordningen, men efter tre raka förluster så här i inledningen av turneringen känns det enkelt att konstatera att 2019 inte är Österrikes år. 

Sverige tar kommandot direkt

 

Det som varit lovande med de inledande matcherna är Sveriges förmåga att ta kommandot mot lite sämre motstånd. 9-1 mot Norge och hela 8-0 mot Italien vittnar om att Tre Kronor gör processen kort mot på pappret klart svagare motstånd. Det är en styrka i sig. 

Styrkeförhållandet mellan Sverige och Österrike är minst lika tydligt. Därmed finns det ingenting som talar för österrikisk poäng i den här matchen, utan för Sverige handlar det snarare om att få igång fler spelare. Elias Pettersson, som ännu inte har nätat, lär till exempel vara sugen på att göra mål. 

Alexander Wennberg, Gabriel Landeskog och John Klingberg har anslutit till truppen lite senare än övriga. Räkna med att det är spelare som gärna gör avtryck här. Det återstår dock att se om Gabriel Landeskog kommer till spel.

Sverige tar kommandot direkt och vinner första perioden med minst två måls marginal. Tre Kronor -1,5 (första perioden) spelas till överraskande höga 1,95 gånger insatsen hos Bethard. 

Annons:

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Sverige -1,5 (första perioden) 
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard 
Spelstopp:  16:15, torsdag 16/5 
TV:   svtett logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: