Speltips inför Sverige – Schweiz 18/5: Ett tuffare test

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2019

Tre Kronor är klara favoriter mot Schweiz i lördagens femte omgång av hockey-VM. Det färgar också av sig i vårt speltips inför matchen.

Annons:
Kampanj
: Spela gratis på matchen – 10 kronor rakt ner i spelfickan! 

Annons:

För svensk del har inledningen på världsmästerskapet inte varit någon fantastisk succé, men känslan är att Tre Kronor gjort precis vad som har krävts och inte mycket mer är så. Nu är det åter dags för det som kan beskrivas som lite av en tuff match när Schweiz väntar. Samma Schweiz som Sverige finalslog för att säkra guldet för något år sedan.

Till skillnad från Sverige är Schweiz utan förlust efter fyra spelade matcher och ser faktiskt allt bättre ut. Nu återstår att möta tunga lag som Sverige, Ryssland och Tjeckien. Det är i ärlighetens namn först då som det är skarpt läge på allvar, varpå den här matchen blir intressant att följa av den anledningen. 

Schweiz har å andra sidan plockat idel säkra vinster hittills och även fall segermarginalen sällan (eller egentligen aldrig) blivit någonting att skriva ner i historieböckerna känns det som att laget med full pott kan vara nöjda med sin inledning. Nu ska vi för första gången se vad schweizarna går för mot ett meriterat motstånd. Bara det ska bli intressant att se. 

Sverige är starkare nu 

Rikard Grönborg har totalt 22 spelare från NHL att laborera med i sin spelartrupp och med ett så namnkunnigt lag är det klart att det finns förväntningar på Tre Kronor. Därför var den inledande förlusten mot Tjeckien, hela 5-2 efter en svängig historia, en ordentlig käftsmäll. 

Men sista dagarna har det anslutit ytterligare NHL-spelare och när nu även Gabriel Landeskog är spelklar finns det inte många svagheter i den här spelartruppen. Tre Kronor bör rimligen ha ett lag som kan gå hela vägen, även fall Kanada och Ryssland nog har minst lika bra trupper. 

Sverige har som sagt en förlust – det i premiären mot Tjeckien – men har därefter radat upp den ena enorma vinsten efter den andra. Det går att anmärka på att det ibland ser lite slarvigt ut och att laget släpper in för många mål bakåt helt i onödan, men Tre Kronor har samtidigt gjort vad som krävs. Det går inte att klaga på. 

Nu tänker vi oss ett starkare Tre Kronor som gör vad som krävs även mot Schweiz

Sverige -1,5 spelas till 1,67 gånger pengarna hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Sverige -1,5
Odds:  1,67(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, lördag 18/5 
TV:  svtett logosvttjugofyra logo
Stream:  svtplay logoviaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: