Speltips inför Tjeckien – Italien 17/5: Komfortabel marginal

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2019

Tjeckien bör vinna utan några som helst problem mot Italien i fredagens möte i hockey-VM 2019. Det är vad vi tror i vårt speltips inför mötet.

Annons:

Föga förvånande kan vi redan efter ett par omgångar i stundande hockey-VM se vilka som pallar för trycket och vilka som ännu inte tagit sig upp till en nivå som känns lämplig för att ens vara med och tävla. Förr den italienska ishockeyn finns det mycket kvar att arbeta med och det visar sig gång på gång när italienarna är med i dessa sammanhang.

Nu har laget fyra spelade matcher och har ännu (!) inte lyckats göra mål. Det är ett svindlande svagt facit som egentligen saknar motstycke i dessa sammanhang. Att spelarna överhuvudtaget orkar ta sig ut för att spela matcherna är imponerande. Med en total målskillnad på 0-30 efter fyra spelade omgångar finns det inte mycket som talar för att laget ska kunna ha någon chans mot Tjeckien heller. Det är trots allt ett motstånd som är minst lika bra som Schweiz, som laget föll med hela 9-0 mot.

Dessutom har Italien inte mycket kvar att spela för – om de någonsin hade det i den här turneringen. Rimligen bör det här ha tagit knäcken av spelarna när resultaten varit så historiskt svaga. Det går inte att blunda för vilka psykologiska effekter det rimligen har på ett lag. 

Tjeckien vinner enkelt 

Tjeckien är ett lag som påminner en del om Finland vad gäller hur de vinner sina matcher. Det finns en stark organisation, ett kollektiv som verkligen slåss tillsammans och en tro på vad man gör tillsammans. Därför ser det ofta likadant ut när man vinner sina matcher. Det kommer ofta med hjälp av starka, stabila insatser. 

Inför mötet med Italien finns det dock ingen anledning att tillämpa någon form av försiktighet utan här bör det rimligen vara full fart framåt som gäller. Italien har visat sig helt obetydliga i sin egen offensiv och Tjeckien kan fokuserar på att skölja över sitt motstånd. 

Ni som såg mötet mellan Tjeckien och Sverige vet också att det här är något som laget faktiskt behärskar. Därför förväntar vi oss att tjeckerna ser det här som ännu en stark chans att plocka en säker vinst. 

Tjeckien -5,5 spelas till hela 1,80 gånger insatsen hos Betfair. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Tjeckien -5,5 
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  20:15, fredag 17/5 
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. 
Stream:    viaplay logo  svtplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: