Speltips inför Tyskland – Frankrike 14/5: Slagläge för tyskarna

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2019

Tyskland är klara favoriter mot Frankrike i tisdagens möte i ishockey-VM och vårt speltips den 14 maj 2019 fokuserar även det på tyskarna.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken

Annons:

 

Precis som brukligt när det kommer till stora turnering i ishockey är det ett intensivt matchande i inledningen av 2019 års världsmästerskap, som nu avgörs på slovakisk mark. I grupp A hittar vi bland annat Tyskland och Frankrike, där tyskarna är ett av lagen som slåss om en av de sista slutspelsplatserna bakom de tre favoriterna i toppen av ligan. USA, Kanada och Finland väntas ta sig till kvartsfinal utan att förta sig särskilt mycket. 

Teoretiskt sett hade Frankrike kunnat ha en chans att också ta sig dit, men efter en svag inledning på världsmästerskapet är det redan inför den tredje matchen väldigt skarpt läge för fransoserna. Nu väntar Tyskland – ett av få motstånd som Frankrike i teorin borde kunna ha en chans mot – och här måste det till en vinst om slutspelsdrömmen ska leva vidare. Den är liten, liten, men den som har ett öppet sinne kan faktiskt se den. 

Det har varit Danmark och USA som stått för motståndet så här långt. Danskarna blev aningen för svåra och Frankrike föll med uddamålet i premiären, medan USA var alldeles för tuffa att stå emot. Där förlorade Frankrike med hela 7-1 i en tillställning som var synnerligen ensidig och där fransoserna enda mål dessutom blev väldigt omdiskuterat. Det är inga vidare förutsättningar att ha med sig inför den här matchen.

Tyskland jagar tredje raka

 

Tyskland däremot har öppnat turneringen på ett betydligt mer intressant sätt efter två raka vinster, dels mot Storbritannien och dels mot Danmark. Det är å andra sidan motstånd som laget ska kunna handskas med och trots att det inte blivit några stora marginaler (3-1, 2-1) är det ett styrkebesked att åtminstone vinna matcherna som man ska vinna. Det går inte att blunda för. 

Nu väntar först Frankrike innan det står betydligt tuffare uppgifter på schemat. Då ska laget handskas med såväl USA, Kanada som Finland. Det är väl egentligen där som det på allvar blir utmaningar för Tyskland, varpå det gäller att vinna den här typen av matcher för att hålla jämna steg med fjärdeplatsen i gruppen. 

Tyskland kommer dominera tillställning spelmässigt, men Frankrike är inte så dåliga som man kan tro. I noll av matcherna hittills har tyskarna lyckats ösa in mål och det vore konstigt om det plötsligt lossnade mot Frankrike. 

Tyskland under 3,5 mål spelas därför till 1,70 gånger såsen hos Bwin.

Annons:

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Tyskland under 3,5 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  20:15, tisdag 14/5 
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. 
Stream:   viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: