Speltips Kanada – Finland 25/5: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 25 maj 2023

De två förhandsfavoriterna till titeln ställs mot varandra redan i kvartsfinalen då Kanada och Finland gör upp om en plats i semin.

Kanada - Finland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen har riktigt levt upp till förväntningarna under gruppspelet hittills, och nu ställs de inför ett tufft test ifall de ska lyckas hålla sig kvar i turneringen. Det är en repris av fjolårets final redan i den första slutspelsomgången och det finns onekligen kvalitet i båda trupperna som kan gå hela vägen ifall de skulle lyckas vinna på torsdag.

Som hemmanation är Finland knappa favoriter inför torsdagens kvartsfinal, men sett till hur de har presterat hittills finns det definitivt fog för oro för hemmapubliken. Det var framförallt inledningsvis som Finland hade problem, först föll de med 1-4 mot USA, och var sedan illa ute mot Tyskland innan de lyckades vända till 4-3 i matchens slutskede. Därefter förlorade de mot Sverige i en match som avgjordes på straffar.

Sedan dess har det blivit fyra raka segrar för finländarnas del, och de avslutade med två 7-1-vinster mot Ungern och Danmark, men faktum kvarstår att de inte har lyckats leverera mot tuffare motstånd ännu. Defensivt har de inte heller sett lika vassa ut som de har gjort när de har varit världens bästa lag. Under fjolårets gruppspel lyckades de hålla nollan fyra gånger, men har inte lyckats en enda gång i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanada tappade gruppsegern

Kanadensarna inledde i sin tur med fyra raka segrar, men stötte därefter på problem och lyckades tappa gruppsegern, vilket kan stå dem dyrt. Överraskande förluster mot Schweiz och Norge gjorde att de gled ned till andraplatsen, och även om de därefter slog Tjeckien så borde de nog ha lyckats vinna en ganska beskedlig grupp.

Det är svårt att dra några större växlar från klara segrar mot Lettland, Slovenien och Kazakstan, men segrar mot Slovakien och Tjeckien visar i alla fall att de kan prestera mot bättre motstånd. Kanadensarna förlorade en jämn match senast de mötte Finland i finalen, och lär vara sugna på revansch här, men det lär inte bli enkelt.

Finnarna har börjat få upp ångan, och även om det inte alls såg bra ut mot USA i den första omgången ska de nog kunna tända till i slutspelet framför sin hemmapublik. De är fortsatt favoriter till titeln och är vanligtvis en tuff nöt att knäcka. För 1.81 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Finland vinner, där eventuell förlängning och straffavgörande är inräknade.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FInland vinner (2-väg)
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:20, torsdag 25 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo