Speltips Ryssland – Danmark 26/5: Målfokus

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2021

Det sprudlar väldigt lite om lagen i Hockey-VM 2021, men Ryssland och Danmark kan bjuda upp till dans onsdagen den 26 maj 2021.

Ryssland - Danmark

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit den vilda inledning på världsmästerskapet den här säsongen och nog är det uppenbart att många av landslagen lider av att man inte kunnat formera sina starkaste spelartrupper till den här turneringen.

För många landslag har det varit fokus på inhemska spelare, eller åtminstone sådana som till vardags spelar i den europeiska hockeyn. Antalet spelare från NHL i ett världsmästerskap har inte varit så här lågt på många år.

Det gör också att nivån sänks och det märks allra främst i offensiven, där flertalet matcher varit direkt målsnåla och de typen av galna, öppna gruppspelsmatcher som vi har gjort oss vana vid i VM-sammanhang lyser med sin frånvaro.

Lite trist för alla oss neutrala åskådare, måste man ta och säga.

Ryssland gäller med det sagt som ett av landslaget med en viss spets, även om det såg sämre ut nu senast mot Slovakien då man föll med 3-1. Innan det hade ryssarna dock vunnit med 7-1 mot Storbritannien och hela 4-3 mot Tjeckien. Elva gjorda mål framåt där var starkt.

Danmark läcker lite för mycket

Danmark har ingen hållen nolla så här långt in i turneringen och kunde inte ens mot Storbritannien freda sitt mål i särkilt många minuter. Redan tidigt i den första perioden gjorde britterna mål i den matchen.

Annars har Danmark tre insläppta mot Sverige och föll med uddamålet, 0-1, mot Schweiz också. Men poängmässigt har inledningen på mästerskapet varit över förväntan efter vinsten mot Tre Kronor.

Det gör att man nu drömmer om ett bra resultat även mot Ryssland. Det är däremot en klart svårare uppgift och inte minst vad gäller mål tror jag att det blir mer fart i den här matchen.

Över 1,5 mål (första perioden) spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål (första perioden)
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:15, onsdag 26 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: