Speltips Ryssland – Kanada 3/6: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 2 juni 2021

Kanada kanske reser sig i slutspelet, men gäller som klar underdog inför mötet med Ryssland den 3 juni 2021 i Hockey-VM 2012.

Ryssland - Kanada

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore kanske konstigt att räkna bort akanadensasrna helt när det är dags för slutspel i Hockey-VM 2021, den fas av turneringen där man i vanliga fall verkligen steppar upp och visar sig på styva linan.

Men samtidigt kan man inte imponeras av hur Kanada har spelat hittills, inte minst i matcherna mot lite bättre motstånd. Man åkte på däng mot USA, vägde lätt mot Tyskland och kunde inte ta med sig alla poängen mot Finland heller. Trots att man faktiskt kunde hålla nollan i den matchen.

Faktum är att Lettland också blev för svåra, varpå Kanada tog sig till slutspelet enkom tack vare vinster mot små hockeynationer som Norge, Italien och Kazakstan. Det skrämmer inte direkt.

Därför får man nu spela mot ett Ryssland som fått upp ångan ordentligt på slutet och som avslutade gruppspelet med fyra raka vinster, med endast ett insläppt mål på fyra matcher dessutom. Det imponerar desto mer.

Nu är det i för sig inte Ryssland per se, utan Russian Olympic Committee, men det är ett bra axplock ryska spelare från framförallt KHL som representerar det här landslaget. Det gör att man är svåra att stoppa.

Ryssland är favoriter i Hockey-VM 2021

I mina ögon är det Ryssland som i det här skedet av turneringen är favoriter, även om Finland, Tjeckien, Tyskland, Schweiz och USA såklart finns med i leken och kommer att göra sitt yttersta för att kunna stå där med en titel i slutet av turneringen.

Men i mina ögon är Ryssland utan tvekan det bästa hockeylaget just nu och det visar inte minst formen. Man vände exempelvis och vann mot Sverige i den så avgörande gruppspelsmatchen som skickade ut Tre Kronor.

Dessutom har man bara förlorat en enda match, mot Slovakien efter en slapp inställning, men i övrigt ser man alltså urstarka ut.

Kanada må vara ett landslag som man har en stor rivalitet till, men kanadensarnas gruppspel skrämmer ingen och ännu mindre än en ryss.

Ryssland vinner (ordinarie tid) spelas till 1,76 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ryssland vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,76
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:15, torsdag 3 juni 2021
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: