Speltips Sverige – Lettland 25/5: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 25 maj 2023

Tre Kronor har fått en tacksam lottning i kvartsfinalen då de ställs mot en oväntad grupptrea i form av Lettland.

Sverige - Lettland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige är överväldigande favoriter till att lyckas ta sig vidare till semifinalen mot slutspelets lättviktare Lettland. Tre Kronor har inlett turneringen på ett bra vis med sex raka vinster i gruppspelet innan den avslutande gruppfinalen mot USA som de förlorade med 3-4 i förlängning.

USA såg ut att gå mot en övertygande seger då de ledde med 3-1 långt in i den tredje perioden, men då lyckades Tre Kronor stå för en osannolik vändning i matchens slutminuter och lyckades genom två snabba mål kvittera till 3-3 med två minuter kvar att spela av ordinarie tid. Förlängningen varade dock inte länge då amerikanska Samberg lyckades trycka dit det avgörande målet efter knappt två minuter, men upphämtningen är trots allt något positivt de ska ta med sig inför slutspelet, även om vi kan konstatera att amerikanerna var det bättre laget sett över hela matchen.

Även Lettland stod för en osannolik upphämtning då de slog gruppettan Schweiz i den sista omgången efter att ha kvitterat med fyra minuter kvar att spela och därefter lyckats avgöra förlängningen snabbt till ställningen 4-3. I och med segern lyckades de knipa en slutspelsplats och passerade både Tjeckien och Slovakien i den sista omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lettland har överraskat

Lettland har varit turneringens stora överraskning med övertidssegrar mot både Tjeckien och Schweiz, men har knappast sett ut som något titelutmanare. Det ska tilläggas att Schweiz valde att vila flera spelare inför slutspelet i den sista matchen och att Lettland mycket väl hade kunnat missa slutspelet helt och hållet annars.

Sam Hallams Tre Kronor har därmed ett gyllene läge att närma sig medaljplatserna och är i en betydligt bättre sits jämfört med fjolåret då Kanada stod för motståndet i kvartsfinalen. Den avslutande matchen mot USA kom dock till ett pris då både André Petersson och Rasmus Sundin ådrog sig skador som gör att de missar resten av turneringen. I deras ställe har Christian Folin och Dennis Rasmussen kallats in och kommer att vara spelklara redan mot Lettland.

Även om USA lyckades bryta Tre Kronors nära perfekta svit i gruppspelet så ska de lyckas repa sig här och avancera. Det hade varit en otroligt stor skräll ifall Lettland skulle lyckas besegra Sverige. Istället spelar vi på att Tre Kronor vinner detta med -1,5 asian hcp för 1.80 gånger pengarna hos Expekt då de har sett övertygande ut mot sämre motstånd under gruppspelet.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -1,5 hcp
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:20, torsdag 25 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo