Speltips Sverige – Österrike 26/12: Spännande premiär

Oskar Jörnevik Publicerat: 26 december 2022

Sverige premiärspelar mot Österrike under måndagen den 26 december 2022 med nedsläpp 19.30.

Sverige - Österrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svensk junior hockey, alltså U eller J 20 lag väntar på en riktigt stor framgång, senaste guldet var ganska längesedan när Mika Zibanejad avgjorde. Årets upplaga ser mycket intressant ut på pappret, dock har träningsmatcherna inför inte alls varit några höjdare. Jag tror dock svenska laget blir bättre och bättre desto längre turneringen går.

Österrike har tre raka JVM i A gruppen men inte lyckats vinna en enda match så här långt. Österrike har inte riktigt fått till den där utveckligen man önskat, mycket på grund av att den inhemska ligan inte alls håller den standarden som önskas för att vara ett topplag i landslag-sammanhang. Österrike har mött Slovakien och Tyskland inför, mot Slovakien var det inget snack, Österrike var numret för litet. Mot Tyskland vann Österrike och det är mot de man kampas om att spela kvar i a-divisionen.

Sverige och Österrike har mött varandra i bara fyra matcher i U20 sammanhang. Sverige har fyra segrar och i de senaste tre matcherna har Österrike blivit nollade. Dock så är det svårt att jämföra head to head då det alltid skiljer mellan lagen under åren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medaljerna är ett mål

Sverige har som sagt på pappret ett mycket intressant lag. Fabian Lysell och Isak Rosen är på pappret de viktigare spelarna och har också hittat målet under träningsmatcherna. Defensiven är också den imponerande på pappret då den mest intressanta spelare hos de flesta är Axel Sandin Pellikka. Carl Lindbom får anses vara första fiol då han varit enormt bra i Djurgården under säsongen.

Österrike har ett av de bättre lagen på länge i JVM, alltså med Österrikes mått mätt. Vinzenz Rohrer spelar till vardags i ligan OHL och gör det otroligt bra, hade gått rätt in i Sveriges lag. Många i laget tillhör ligan Alps, vilket på pappret är en helt okej liga och kan jämföras med de sämre lagen i allsvenskan. Målvakten Benedikt Oschgan är en bra målvakt och kan mycket väl hålla siffrorna nere mot bättre lag.

Det är inget snack om att Sverige ska vinna denna match, men det finns ett ordspråk som lyder: Premiär är alltid premiär. Jag tror att Sverige vinner med ett par puckar men att Österrike täcker den höga linan +5.5. Sverige har inte sett vassa ut så här långt och jag tror inte de vinner med sex mål eller mer mot ett hyfsat lurigt Österrike.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Österrike +5.5
Odds: 1,85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:30, söndag den 26 december 2022
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: