Speltips Sverige – Storbritannien 28/5: Slakt

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2021

Storbritannien må ha tagit en vinst mot Vitryssland, men gäller som enorm underdog mot Tre Kronor i Hockey-VM den 28 maj 2021.

Tre Kronor - Storbritannien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här är ett speltips som skrivs redan innan det att Tre Kronor spelar mot Tjeckien på torsdagskvällen, men att vi ska kunna förutspå hur matchen mot Storbritannien slutar ändå känns ganska givet.

Visst, det här är en VM-turnering av sällan skådat slag för Storbritannien, som äntligen har vunnit en match i dessa sammanhang och som faktiskt tog poäng även mot Danmark i en match som man förlorade i förlängning.

Dessustom har Storbritannien en uddamålsförlust mot Slovakien och då en vinst mot Vitryssland i den senaste omgången. Det är en ordentlig fjäder i hatten till detta Storbritannien, som i för sig föll med hela sex puckar mot Ryssland i premiären.

Nu ser Storbritannien ut att möta Tre Kronor i helt fel läge, efter att laget rest sig efter två raka förluster i början av turneringen.

Nu skriver vi alltså detta speltips innan det att Tre Kronor spelat mot Tjeckien – men det faktum att Sverige vann med hela 7-0 mot Schweiz gör att vi vet vad vi kan vänta oss.

Storbritannien räcker inte till

Sverige kommer till spel utan en skada duo i form av nyckelspelaren Carl Klingberg och den unga talangen Nils Lundkvist. Men det är spelare som man kan parera och som man inte behöver lida så mycket av att sakna, åtminstone inte när Storbritannien står på andra sidan.

Storbritannien har inte spelat mot Tre Kronor på hur länge som helst och om det överhuvudtaget ska bli ett Storbritannien som ställer till det här ska det extremt mycket till. Det är min fasta känsla inför nedsläpp.

Tre Kronor har fått upp ångan igen och behöver köra över Storbritannien för att ha chans på slutspel, och ha en bra chans på slutspel snarare. Det är väl egentligen det som är viktigast nu. Att positionera sig inför slutspelet.

Sverige -1,5 (första perioden) spelas till 2,05 gånger såsen hos Interwetten.

  Rygga spelet hos interwetten – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -1,5 (första perioden)
Odds: 2,05
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 15:15, fredag 28 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: