Speltips Sverige – Tjeckien 27/5: Har det lossnat?

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2021

Tre Kronor smällde till med hela 7-0 mot Schweiz och gäller därmed som klara favoriter mot Tjeckien i Hockey-VM 2021.

Tre Kronor - Tjeckien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Som det kan svänga i hockey. Det är Hockey-VM 2021 verkligen ett bevis på, inte minst om man dissekerar turneringen med oddsen som hjälp. Då var Tre Kronor en av favoriterna på förhand, inte minst i sina specifika matcher, men efter en svag inledning ändrades det snabbt.

Tre Kronor föll tungt mot Danmark i premiären, åkte på däng även mot Vitryssland i matchen därpå, och var spelbolagens underdog inför mötet med Schweiz. Men plötsligt kunde Tre Kronor spela ishockey igen och vann med bekväma 7-0.

Visst, det var en närmast sinnessjuk effektivitet som vi fick se från Tre Kronor och visst kan man argumentera för att 7-0 är lite i överkant och missvisande sett till matchbilden eller hur bra Tre Kronor egentligen var. Men å andra sidan var det ett rejält fall framåt och någonting att bygga vidare på.

Nu möter Tre Kronor ett Tjeckien som föll med 5-2 mot samma Schweiz och som, bara enligt den logiken, borde får det väldigt tufft mot just Tre Kronor.

Tre Kronor spelade också mot samma Tjeckien, eller nästan samma Tjeckien, på Euro Hockey Tour så sent som tidigare i maj månad. Då föll man efter förlängning, men trupperna ser annorlunda ut.

Carl Klingberg skadad för Tre Kronor

Det blev en dyrköpt vinst mot Schweiz senast, eftersom Tre Kronor fick gå av skadad och nu inte kan spela mer i den här turneringen. Det är klart att det är ett stort tapp när en av lagets bästa spelare inte finns tillgängliga mer.

Men ett sånt här år, med bara fem NHL-spelare totalt i truppen, är det klart att skadan på Carl Klingberg är ännu värre. Det är trots allt en spelare som sticker ut i det som annars är ett ganska slätstruket och SHL-betonat lag.

Tjeckien har två förluster och en övertidsvinst, mot Vitryssland senast. Spelbolagen ser framför sig en ganska jämn match här och det kan man tänka sig.

Tre Kronor såg starka ut senast i defensiven, men nu tror jag att det kan bli lite mer åka av åt båda håll. Tre Kronor vet bevisligen hur man ska göra mål numera.

Över 5,5 mål spelas till maffiga 2,35 gånger såsen hos bet365. Låt oss hoppas på en riktigt öppen och härlig tillställning.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,35
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:15, torsdag 27 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: