Speltips Sverige – Tyskland 12/5: VM-premiär

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2023

Hockey VM 2023 inleds under fredagen och Tre Kronor spelar sin premiär mot Tyskland under fredagskvällen.

Sverige - Tyskland

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är nu fem år sedan Tre Kronor tog en medalj i ett världsmästerskap, men i år bör de ha goda chanser att sikta in sig på en pallplacering med en någorlunda stark trupp. Bara Finland och Kanada står lägre i odds som turneringsvinnare, men det gäller för svenskarna att leverera i gruppspelet så att de lyckas undvika alltför tunga motståndare tidigt i slutspelet som sist då de föll mot Kanada redan i kvartsfinalen.

Sverige får en lite mjukare start på turneringen med matcher mot Tyskland och Österrike i helgen innan de behöver tackla de regerande mästarna Finland på måndag. Även i år spelas VM i Tammerfors, även om det också delas med Riga, och Finland lär ha ett väldigt fint publikstöd på sina matcher.

Mot Tyskland är Tre Kronor hursomhelst väldigt stora favoriter med odds så låga som kring 1.20 för den raka ettan. Tyskarna överraskade dock under fjolåret då de kom tvåa i sin grupp ovanför Kanada och är inte alls ofarliga, trots att de mestadels kommer att ställa upp med spelare från den ganska svaga inhemska ligan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sam Hallam tar över rodret

Inför i år har Sverige fått en ny förbundskapten i form av den tidigare Växjö Lakers-tränaren Sam Hallam som har skördat stora framgångar på klubbnivå tidigare. Det ska bli spännande att se vad han kan göra med Tre Kronor och den trupp han har till sitt förfogande. I vanlig ordning så har många av de största namnen tackat nej, men några förstärkningar från NHL har trots allt tillkommit till truppen, kanske framförallt Lucas Raymond, Rasmus Sandin och Fabian Zetterlund.

Med premiärnerver och ny tränare kan man kanske inte förvänta sig någon större uppvisning mot Tyskland, men en seger bör kunna bärgas i vilket fall som helst. Den inledande matchen tenderar dock att vara lite avvaktande och det är med det i åtanke som vi kommer att leta spel här då Tre Kronor är lite väl stora favoriter för att motivera ett spel på den raka ettan.

Istället hittar vi fullt godkända odds på att det blir under 5,5 mål för 1.75 gånger pengarna hos Bet365, vilket blir vårt utvalda spel till matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:20, fredag 12 maj
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo