Speltips Tjeckien – Vitryssland 24/5: Tight

Simon Pålsson Publicerat: 24 maj 2021

Tjeckien är spelbolagens stora favorit inför mötet med Belarus måndagen den 24 maj 2021 i hockey-VM 2021.

Tjeckien - Belarus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om det är någonting man kan säga om inledningen på årets hockey-VM 2021 är det utan tvekan att det är en speciell, svårbedömd turnering där många lag underpresterar. Eller kanske där många mindre nationer gör det bättre än väntat.

Nu är det dags för analysen: vad beror det här på?

Jo, det kan delvis ha att göra med det faktum att lagen har blivit klart bättre på senare år. Alltså lagen som tidigare säsonger och år varit så långt borta. Det relativa avståndet mellan olika hockeynationer har helt enkelt krympt och det känns inte orimligt att det fortsätter att göra det.

Samtidigt är det här inte hela sanningen. En viktig faktor är såklart coronasituationen som finns i hela världen och som gör den hockey som spelas annorlunda, när läktarna ekar tomma eller det är rigorösa säkerhetsföreskrifter runt matcherna.

Det är faktiskt någonting som syns över alla sporter och idrotter, i alla möjliga ligor, att stora lag och klubbar inte riktigt kan leva upp till sin egen hype i dessa konstgjorda tider. Det känns inte omöjligt att en sådan effekt också finns i hockey-VM 2021.

Allra sist ska man såklart också betona att trupperna har påverkats ordentligt av det här. Det är färre NHL-spelare närvarande i den här turneringen och såklart får det störst effekter på de största nationerna, som i vanliga fall bygger sin stomme på NHL-spelare.

Tjeckien får det tufft

Inför måndagens möte mellan Tjeckien och Vitryssland (Belarus) är det också uppenbart att det är tjeckerna som ska vara grundfavoriter enligt spelbolagen, men med givna förutsättningar är frågan om värderingen är rimlig?

Det är ohyggliga nivåer som oddset på Belarus nu är uppe på och det går att spela den raka vinsten till närmare tio gånger investerat kapital. Det är trots allt ett lag som vann mot Tre Kronor så sent som i förra omgången.

Sen är det också uppenbart att man kommer att ha svårt att leverera i match efter match, men nu möter man ett Tjeckien som har två raka förluster (Ryssland, Schweiz) och som inte direkt har övertygat.

I mina ögon vore det förvånande om Belarus inte åtminstone gjorde match av den här tillställningen och stretade emot helt okej.

Belarus +3 (asian handicap) spelas till 1,60 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Belarus +3 (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:15, måndag 24 maj 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: