Speltips Tyskland – Finland 29/5: Svåra att lita på

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2021

Finns det något lag som går att lita på i Hockey-VM 2021? Det är frågan inför mötet mellan Tyskland och Finland den 29 maj 2021.

Tyskland - Finland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en helt vansinnig utveckling på gruppspelet i Hockey-VM 2021 och den som har haft en spåkula som fungerat kan ha tjänat enorma pengar eftersom oddsvärderingen har varit helt off inför många matcher.

Det har varit massvis med vinster för underdogs och stora favoriter som har fallit dag efter dag. Det finns egentligen väldigt få lag som har gått att lita på från start.

Ett av lagen är möjligen Finland, som har med sig tre vinster och en övertidsförlust mot Kazakstan efter fyra omgångar, och som med detta facit i stort sett är klara som antingen gruppvinnare eller långt upp i grupptabellen.

Finnarna kommer att spela slutspelet och väl där känns det som att man är ett av få lag som åtminstone har presterat hyfsat i förhållande till förväntningarna.

Det gör också att man är favorit i mötet med Tyskland, ett annat lag som inför den senaste matchen hade imponerat stort med tre raka vinster, mot Norge, Italien och Kanada. Men senast föll man, likt Finland, mot Kazakstan.

Bättre odds på Tyskland

I mina ögon pekar det mesta på att dessa båda lag är relativt jämna den här upplagan av VM, inte minst mot bakgrund av det faktum att Finland inte har sin tillnärmelsevis starkaste trupp med sig då många NHL-spelare har stannat hemma.

Tyskland har också imponerat med vinsten mot Kanada och vore det inte för små marginaler tror jag inte att man hade fallit mot Kazakstan senast. Det var en missräkning.

Nu möter Tyskland ett Finland som har ganska stark defensiv, men som inte övertygar på ett sätt som motiverar att man ska vara så stora favoriter mot Tyskland som man enligt oddsen är. Inte minst med tanke på hur den här turneringen i stort har artat sig.

Värdet finns helt enkelt på Tyskland inför matchen den 29 maj.

Tyskland +1,5 spelas till 1,76 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland +1,5
Odds: 1,76
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19.15, lördag 29 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: